Copy
HRcomm newsletter - Máj 2018
View this email in your browser
SLOVO NA ÚVOD

Milí priatelia HRcomm,

mám to potešenie prvýkrát sa k Vám prihovoriť ako najnovší člen predstavenstva pre rozvoj a vzdelávanie. Podelím sa dnes s Vami o úvahu, ktorou sa posledné dni zaoberám. Nedávno som strávila nádherný víkend v Amsterdame s mojim manželom. O detičky sa nám ochotne postarali starí rodičia (áno, sme jedni z tých šťastlivcov) a my sme si mohli dopriať 72 hodín oddychu od práce, každodenných starostí a naháňačiek. A okrem spoznávaniu pre nás nového mesta sme sa mohli venovať zdieľaniu medzi sebou o všetkom, na čo bežne človek nemá ten luxus času, či energie popri tom, ako sa snaží podávať výkon v práci, starať sa o deti, zabezpečovať ich mimoškolské aktivity (rozumej rozvážanie a zvážanie na krúžky a športy), starať sa o domácnosť a tak ďalej, a tak podobne.

Mohli sme sa nerušene, pri kávičke a niekedy aj dobrom pivku rozprávať o čomkoľvek a kedykoľvek sme mali a chceli niečo povedať. Zdieľali sme medzi sebou, a tiež učili sa o meste, spoznávali, pozorovali v čom je nielen mesto, ale aj jeho história pre nás iné a nové, v čom je iný život ľudí v ňom a čo sa z toho vieme naučiť, v čom sa inšpirovať. Počas milého stretnutia s našou známou zo Slovenska, ktorá v Amsterdame už takmer rok žije a pracuje sme sa dozvedeli kopu zaujímavostí aj o pracovnom živote v Holandsku. Zdieľala s nami. Osobne sa cítim obohatená, inšpirovaná a už teraz rozmýšľam čo z toho a ako využiť vo svojej práci.

Takéto príležitosti nás zároveň učia, aké podstatné je urobiť si v živote čas na prestávku a „take a step back“ od každodennej rutiny a návalu povinností. Venovať čas iba svojmu partnerovi – veď to je tak nesmierne dôležité rozvíjanie vzťahu. No a naše detičky mali k dispozícii čas so svojimi starými rodičmi. Dostali príležitosť učiť sa od nich, získať s nimi iné a obohacujúce zážitky, ktoré sú v živote nenahraditeľné a mnohokrát nezabudnuteľné. A možno sme tým nikto „neobjavili Ameriku“, ale cez vzájomné zdieľanie a zážitky sme sa zase o niečo viac rozvinuli, naučili, inšpirovali, ovplyvnili.

„Sharing is caring“ sa hovorí a veru je to tak. Priatelia, učme sa od seba navzájom, aj na druhej Chopkovskej konferencii v máji, kde sa budeme venovať práve tejto téme. Budeme zdieľať, učiť sa od seba navzájom o tom, čo nám v našich spoločnostiach vo vzdelávaní funguje, čo sa osvedčilo, aké sú naše „best practices“ pri vzdelávaní seba a našich kolegov. Potrebujeme nachádzať nové prístupy vo vzdelávaní stále diverzitnejšej pracujúcej populácie, alebo sa vrátiť k osvedčenému, či znovuobjaviť zabudnuté? Teším sa na Vás 17. a 18. mája 2018 vo Wellness hoteli Chopok****! 

 

  

Barbora Slivková           
člen predstavenstva HRcomm  

SAVE THE DATE
Konferencia „ROZVOJ ĽUDSKÝCH ZDROJOV A VZDELÁVANIE ZAMESTNANCOV“
NÁVRAT DO BUDÚCNOSTI: SPOLU TVOR(Í)ME VZDELÁVANIE
17. - 18. máj 2018 │ Demänovská dolina, Wellness Hotel Chopok****


V dňoch 17. - 18. máj 2018  sa uskutoční už v poradí 21. ročník konferencie ROZVOJ ĽUDSKÝCH ZDROJOV A VZDELÁVANIE ZAMESTNANCOV 2018 s podnadpisom NÁVRAT DO BUDÚCNOSTI: Spolu tvor(í)me vzdelávanie. V spolupráci so spoločnosťou Developium sa tentokrát budeme pozerať na to, kam sa ďalej posúvať v oblasti vzdelávania pri stále viac diverzifikovanej pracujúcej populácii: stret generácií X, Y, Z a stále vypuklejšie témy diverzity rôzneho druhu si vyžadujú nové prístupy aj ku vzdelávaniu. Poďme sa učiť od seba navzájom, zdieľajme, spolu tvorme vzdelávanie. Aj my sme si zobrali inšpiráciu, aby sme Vám mohli ponúknuť nový formát konferencie. Určite sa máte na čo tešiť. Viac >>



Viac o konferencii sa dozviete vo video pozvánke TU.
TREND konferencia „HR manažment 2018“
ART OF INNOVATION: WHERE BUSINESS AND INNOVATION MEET HR

2. - 3. október 2018 │ Bratislava, Hotel DoubleTree by Hilton

Určite si nezabudnite poznačiť do kalendára termín jedného z TOP podujatí v rámci HR komunity, ktorú organizujeme v spolupráci s týždenníkom TREND. Tento rok sme sa rozhodli preskúmať pozadie úspešných inovácií. V dobe ekonomických turbulencií a rýchleho vývoja nových technológií musia spoločnosti neustále prichádzať s novými riešeniami. Pojem inovácie prenikol hlboko do myslenia zamestnancov. Kde sa nachádza bod kedy business a inovácie pretínajú oblasť ľudských zdrojov? Ako sa musia oddelenia prispôsobovať aktuálnym zmenám a akým spôsobom je možné zo zmien profitovať?

Inovovať alebo stačí reinovovať? Pozrieme sa aj na to, ako zostať v kurze meniaceho sa prostredia a akým spôsobom čo najlepšie využiť reinovácie v kontexte osobnosti, ľudských zdrojov, či biznisu? A hlavne akým spôsobom získať nových ľudí, ktorí by zvládli inovatívny prístup? Aj preto sa budeme venovať vzdelávaniu, ktoré ako systém je bezpochyby jednou z najdôležitejších spoločenských hodnôt, liaheň budúcich talentov a mal by teda byť riadený efektívne, transparentne a garantovať rovný prístup všetkým jednotlivcom.
Krátky zostrih z minuloročnej TREND konferencie si môžete pozrieť TU.
ČO JE NOVÉ V REGIÓNOCH?
VÝCHODOSLOVENSKÝ REGIONÁLNY KLUB
GAMIFIKÁCIA VO FIREMNOM VZDELÁVANÍ, VÝBERE A ONBOARDINGU ZAMESTNANCOV
24. máj 2018 │ Košice

Pre veľký úspech workshopu organizovaného tento rok v Bratislave sme sa rozhodli poskytnúť túto skúsenosť aj spoločnostiam na východnom Slovensku. Čo sa za pojmom gamifikácia ukrýva? Aké možnosti ponúka gamifikácia v HR a ako ju čo najefektívnejšie použiť v praxi? Workshopom Vás prevedie naslovovzatý expert Oliver Šimko, Founder and Lead Gamification Designer zo spoločnosti Luducrafts.  Viac >>
HRCOMM #CHOPOK1
Konferencia „PRAKTICKÉ SKÚSENOSTI V RIADENÍ ĽUDSKÝCH ZDROJOV“
EMPLOYEE LIFECYCLE JOURNEY ALEBO DOKAZOVANIE PRAVDY

22. - 23. marec 2018 │ Demänovská dolina, Wellness Hotel Chopok****

Prvá chopkovská klasika, na ktorej sme sa venovali téme EMPLOYEE LIFECYCLE JOURNEY alebo dokazovanie pravdy, sa konala už tradične v Demänovskej doline, vo Wellness hoteli Chopok**** v dňoch 22. - 23. marca 2018. Počas 2 intenzívnych dní sme sa venovali všetkým častiam zamestnaneckého životného cyklu - Attraction, Recruitment, Onboarding, Development, Retention, Separation. Aby ste si mohli pripomenúť marcovú konferenciu pripravili sme pre Vás krátke video pod názvom „HRcomm #Chopok1 - EMPLOYEE LIFECYCLE JOURNEY alebo dokazovanie pravdy“.

Konferenciu si môžete pripomenúť aj prostredníctvom fotografií, dostupných na našej web stránke TU.
SYNERGIE A PARTNERSTVÁ
KONFERENCIA HRLEADERS 2018
14. jún 2018 │ Bratislava

Sme radi, že sme sa stali odborným partnerom už piateho ročníka konferencie HRLeaders a môžeme prvýkrát na Slovensku privítať Dana Arielyho, svetovo uznávaného odborníka pre oblasť psychológie a behaviorálnej ekonómie. Témou konferencie bude CREATING A LEARNING CULTURE. O vysokú úroveň konferencie sa postarajú vynikajúci spíkri Catherine Ward (Group Human Resources Director, Interserve Plc.), Claude Silver (Chief Heart Officer, VaynerMedia), Drahomíra Mandíková (Členka predstavenstva, Pivovary Topvar, a.s. / Riaditeľka firemných vzťahov a komunikácie pre strednú Európu, Asahi Breweries Europe), Ian Borges (Partner v Semco Style Institute | Spoluzakladateľ LeadWise | Lifestyle Strategist | Digitálny nomád), Jiří Halousek (Chief Enthusiasm Officer, IReSoft) a daľší... Viac >>
VZDELÁVACÍ PROGRAM "KOUČOVACIE ZRUČNOSTI PRE HR"
21. september - 7. december 2018  Bratislava

HRcomm Vám opäť v spolupráci s ICF Slovak Chapter (International Couch Federation) prináša vzdelávací program Koučovacie zručnosti pre HR, ktorý bude prebiehať počas štyroch pracovných dní v termínoch 21.09., 26.10., 16.11. a 07.12. v Bratislave. Cieľom vzdelávacieho programu je:
  • Poskytnúť HR manažérom kľúčové informácie o profesionálnom koučingu podľa štandardov ICF potrebné pre výber a spoluprácu s koučmi ale aj pre ich vlastné pôsobenie.
  • Trénovať využitie základných koučingových techník v zmysle základných kompetencií kouča podľa ICF pre prácu HR biznis partnerov a HR expertov.
  • Spoznať viaceré metódy koučingu prostredníctvom techník trénovaných profesionálnymi koučmi.
Prihlásiť sa môžete do 30.06.2018Počet účastníkov je limitovaný na maximálne 10.  Viac >>
MESA 10 - PROJEKT TO DÁ ROZUM

"Projekt To dá rozum, ktorého partnerom je HRcomm, momentálne získava kvantitatívne dáta o príprave absolventov pre trh práce z pohľadu škôl, ako aj samotných študentov. Výskum nadväzuje na zisťovanie potrieb zamestnávateľov realizovaný v októbri a novembri 2017. V priebehu mája 2018 sú sprístupnené online dotazníky pre študentov stredných a vysokých škôl, ako aj pre VŠ učiteľov. Ak je niektorý z Vašich zamestnancov, brigádnikov, či stážistov momentálne aj študentom, informujte ho o dotazníkovom prieskume. Čím viac odpovedí od študentov získame, tým lepšiu budeme mať predstavu o tom, ako ich školy pripravujú pre trh práce a život, a čo je v tejto súvislosti potrebné zmeniť." Viac >>
NOVÍ ČLENOVIA HRCOMM
Predstavujeme Vám nových členov, ktorí sa rozhodli vstúpiť medzi nás HRcomm-ákov a aktívne sa zapájať do HR komunity, networkovať, zdieľať best practices a svoje know-how s ostatnými HRistami.
 
MD Training&Consulting s.r.o.

Kontaktná osoba: Marián DUBJEL, Partner

"MD Training&Consulting s.r.o. sa špecializujeme na vytváranie zákazníckych riešení prostredníctvom vzdelávania, poradenstva, tréningu so zameraním sa na zvýšenie výkonu spoločností a ich zamestnancov. Rozvojom medzinárodnej siete partnerov sme pripravení pôsobiť na medzinárodnej i lokálnej úrovni. Sme exkluzívnym partnerom pre spoločnosť Kahler Communication Europe (majiteľ ochrannej známky Process Communication Model) pre Slovensko a Českú republiku." Viac >>

Marián DUBJEL, Partner

Prečo sme sa rozhodli stať súčasťou nás HRcomm-ákov?

„Páči sa mi, že vznikla a rozrastá sa  komunita profesionálov, ktorí majú chuť riešiť HR témy. Radi by sme zdieľali praktické skúsenosti a podelili sa o nové inšpirácie v oblasti vzdelávania.“
VÝHODY ČLENSTVA V HRCOMM
MOŽNOSŤ VYSKÚŠAŤ SI ASPI
 
Pre členov HRcomm sme pripravili v spolupráci s vydavateľstvom Wolters Kluwer možnosť vyskúšať si do 30.07.2018 modul HR ASPI PROFI.

ASPI - predstavuje automatizovaný systém Právnych Informácií, ktorý je najpoužívanejší, moderný a komplexný systém poskytujúci užívateľovi rýchlu orientáciu pri práci s právnymi normami a súvisiacimi právnymi informáciami. Dôraz je kladený na správne vzťahy medzi jednotlivými právnymi predpismi a ich prepojeniami na relevantné dokumenty a judikatúru. Pre získanie prihlasovacích údajov nás kontaktujte prostredníctvom e-mailu: hrcomm@hrcomm.sk Viac >>
ČLÁNKY, BLOGY
Prečo dobrá EVP zďaleka nestačí

Matej ŠUCHA, Managing partner, MINDWORX s.r.o.
 
"Šampón sa zapísal do histórie inovatívnych produktov nezmazateľným písmom. Potom, ako si ho viacerí zmätení zákazníci pomýlili s jogurtom, zjedli ho a priotrávili sa, skončil epickým prepadákom. Magazín Time ho zaradil do rebríčka 10 Worst Product Fails of all Time. Podobných príbehov produktových prepadákov sme každý počuli veľa. Nikoho už neprekvapia prípady dobrých produktov, ktoré pohoreli kvôli zlej komunikácii, alebo zlému predaju. Skvelý produkt so zlým predajom znamená zaručený neúspech, priemerný produkt s dobrým predajom môže znamenať obrovský úspech. Predaj je nesmierne dôležitý, firmy to vedia a prikladajú mu patričnú dôležitosť." Viac >>
Ako gamifikácia pomáha hackovať HR?

Oliver ŠIMKO, Founder & Lead Gamification Designer, Luducrafts, s.r.o.

"Predstavte si, že by ste vedeli pomocou herného dizajnu vytvoriť lepšie služby, produkty a angažovanejších kolegov či kandidátov. Prečo a ako sa oplatí nazerať na herný dizajn ako na novú metodiku pre HR? Napriek pestrosti HR a diverzifikácii trhu sa objavuje téma, ktorá dokáže stmeliť väčšinu profesionálov v HR, pri ktorej si aj nejeden senior povzdychne: “engagement”. Slovíčko, ktoré sa do slovenčiny prekladá pod rôznymi heslami a predsa je ťažké ho jednoznačne pomenovať. Angažovanosť? Vnútorne motivovaný a nadchnutý človek? Nadšenosť? Výkladov je veľa." Viac >>
HRCOMM ODPORÚČA
Seminár "Master Change: Ako úspešne riadiť zmenu" (MVA Academy)
9. máj 2018 │ Bratislava; 10. máj 2018 │ Košice

V súčasnom turbulentnom prostredí vznikajú zmeny, ktoré sú častokrát mimo kontrolu. Každá organizácia však môže získať konkurenčnú výhodu, ak sa naučí efektívne riadenie zmien. Úlohou manažéra už nie je len klasické vedenie či riadenie ľudí. Manažér musí vedieť zvládať zmeny a inšpirovať k nim aj svoj tím. Členovia HRcomm majú 10% zľavu. Viac >>
Otvorený tréning "Chcem byť úspešným HR Business Partnerom" (People Elements)
10. máj 2018 │ Bratislava

Spolu budeme hľadať a zdieľať best practices z komunity HR partnerov. Na tréning príďte s konkrétnymi situáciami, ktoré ste ako HR partneri riešili v poslednom období a radi by ste si overili správnosť svojho riešenia / našli iné alternatívy vášho riešenia, či sa na ne pozreli inými očami, iným uhlom pohľadu. Členovia HRcomm majú 10% zľavu. Viac >>
Workshop "Projektový manažment pre HR" (COMM-PASS)
14. - 15. máj 2018 │ Bratislava

Opäť vám prinášame do pozornosti možnosť zúčastniť sa na workshope Projektový manažment pre HR, ktorý realizuje spoločnosť COMM-PASS v partnerskej spolupráci s VÚB za zvýhodnených podmienok. Členovia HRcomm majú 20% zľavu. Viac >>
Konferencia "SOFTIP HR DAY 2018" (SOFTIP)
23. máj 2018 │ Sliač - Sielnica (Hotel Kaskády)

II. ročník HR konferencie, na ktorej  venujeme sa iba tým najdôležitejším a najaktuálnejším témam pre prácu vrcholového HR manažmentu a hlavne tomu, čo naozaj pomohlo konkrétnym slovenským firmám. Žiadna teória, ale iba praktické skúsenosti a riešenia. Členovia HRcomm majú zvýhodnenú cenu. Viac >>
PMF Inštitút „Program HR Stratég“ (People Management Forum)
máj - november 2018  Praha, Česká republika

Program je určený pre HR riaditeľov / manažérov a skúsených HR Business Partnerov, rovnako tak ako pre riaditeľov a manažérov menších a stredných firiem a všetkých ďalších odborníkov, ktorí pracujú s ľudskými zdrojmi ako so strategickým faktorom úspechu a chcú si výrazne prehĺbiť kompetencie pre tvorbu a realizáciu stratégií z pohľadu HR. Členovia HRcomm majú zvýhodnenú cenu. Viac >>
PMF Inštitút „Program HR Profesionál a HR Manažer“ (People Management Forum)
máj - november 2018  Praha, Česká republika

HR Profesionál - program je určený generalistom, ktorí chcú získať hlbší pohľad do jednotlivých oblastí a špecialistom so záujmom rozšíriť si pohľad na celú HR oblasť. HR Manažér - program je určený pre skúsených HR odborníkov s komplexným pohľadom na riadenie ľudí a spoločnosti so záujmom o aktívne prepojovanie businessu a HR práce. Členovia HRcomm majú zvýhodnenú cenu. Viac >>
Výroční konference "HR Know How: HR v pohybu" (People Management Forum)
23. máj 2018 │ Praha, Česká republika


Tohtoročná výročná konferencia HR KNOW HOW bude venovaná neustálym premenám HR v súvislosti s tým, ako sa mení celý svet. HR sa preto musí prispôsobovať rýchlosti v businesse. Významnými kritériami práce v HR sa stáva flexibilita, diverzita a práca s novými technológiami a sociálnymi sieťami. Členovia HRcomm majú zvýhodnenú cenu. Viac >>
Workshop "HR a značka zamestnávateľa" (HR Development Academy)
7. jún 2018  Bratislava

Už dosť dlho počúvame a v mnohých aplikáciách aj využívame výstupy zo spracovaných veľkých dát = Big Data. Vypovedajú o našom správaní, alebo o správaní a zvyklostiach ostatných návštevníkov. Tento trend sa presunul už aj do HR. Kde a ako môže byť prínosný?
Členovia HRcomm majú 20% zľavu. Viac >>
Cena "HRLeader 2018" (Maxman Consultants)
14. jún 2018 I Bratislava

Maxman Consultants aj v roku 2018 oceňujú najinšpiratívnejšiu osobnosť v oblasti HR cenou HRLeader. Poslaním ceny HRLeader je nachádzať a zviditeľňovať špičkových ľudí v HR. Ľudí, ktorým záleží na profesionalite, neustálom zlepšovaní odboru, etike a hodnotách. Ľudí, ktorí pre nás všetkých môžu byť vzorom. Víťaz bude vyhlásený na slávnostnom galavečere 14.06.2018. Viac >>
Workshop "HR, leadership a generačný mix" (HR Development Academy)
27. september 2018  Bratislava

Leadership je oslavovaný, ale náročný a neuchopiteľný. Niekto je a niekto nie je líder. A tí, ktorí nie sú a chcú byť, sa pýtajú na návody a rady. Avšak kto pozná recept na lídra? Teórie o generáciách (X, Y, Z, …) nie sú žiadnou novinkou posledných rokov, ale záležitosťou storočí. V dnešnej dobe sa skôr vďaka zmenám v spoločnostiach viac zviditeľnil rozdiel medzi mladšou generáciou a jej prejavmi a tou staršou, ktorá si “bráni” svoje dosiahnuté méty, a rovnako aj rozdiel medzi rôznymi typmi osobností naprieč generáciami. Členovia HRcomm majú 20% zľavu. Viac >>

www.hrcomm.sk
HRcomm - Združenie pre riadenie a rozvoj ľudských zdrojov
Kominárska 2 | 831 04  Bratislava
 
tel.:         +421 (0) 2 5564 2471
e-mail:    hrcomm@hrcomm.sk
web:       www.hrcomm.sk
               www.hrcomm-masterclass.eu              
Copyright © 2018 HRcomm - Združenie pre riadenie a rozvoj ľudských zdrojov, All rights reserved.