Víťaz súťaže HR Talent

Prinášame Vám neformálny rozhovor s Martinou KOVÁČOVOU, HR manažérkou spoločnosti adidas Slovakia s.r.o., ktorá tento rok zvíťazila v súťaži HR Talent organizovanej spoločnosťou Maxman Consultants, spol. s r.o. ktorej bolo HRcomm odborným partnerom. 

 

Pre Martinu sme si pripravili niekoľko otázok:

 

1. PREDSTAV SA NÁM

Som Martina Kováčová, HR Manager v spoločnosti adidas Slovakia. Vyštudovala som Filozofickú fakultu UK, pôsobila som v personálno-poradenskej spoločnosti, neskôr som sa venovala HR v slovenskej IT firme. V súčasnosti pôsobím ako HR Manager v adidas Slovakia, kde zodpovedám za celkovú oblasť ľudských zdrojov. Som detailistka a puntičkár, no vždy s citom pre celok. Som človek stojaci nohami pevne na zemi, ktorý sa nevzdáva a vyhľadáva možnosti prekonávať svoje vlastné limity. Ubíja ma bezmocnosť a pocit zviazaných rúk. Som Bratislavčanka, ktorá lyžuje, miluje skialpinizmus, korčuľuje, behá, veľmi rada venuje svoj čas rodine, tiež floristike a kvetom, ktorých vôňu skrátka miluje. Mám rada farby, prúžky, námornícky štýl a asi ako každá žena, ulietavam na kabelkách a topánkach. smiley Baví ma variť, hľadať a skúšať nové recepty na zdravé a chutné koláče, torty a muffiny. 

 

2. AKO SI SA DOSTALA K PRÁCI HR MANAGERA?

Prvýkrát som sa dotkla HR tesne po maturite, kedy som administratívne vypomáhala na personálnom oddelení v jednej korporácii. Bol to taký prvý závan personalistiky, ktorý mi zavoňal a tak som ho ďalej rozvíjala. smiley Štúdium personálneho manažmentu, získavanie skúseností v personálno-poradenskej spoločnosti, stáž na HR v banke, neskôr už samostatné nastavovanie HR procesov, riešenie denno-denných úloh.

 

3. ČO ŤA NAJVIAC BAVÍ NA TVOJEJ PRÁCI?

Mojou srdcovkou je budovanie imidžu firmy ako zamestnávateľa smerom k potenciálnym kolegom a zároveň pomáhať ľuďom objavovať v nich talenty a rozvíjať ich. Je super, keď spolu s kolegami vymýšľame spôsoby, ako priblížiť našu spoločnosť budúcim kolegom, baví ma vytvárať príjemnú atmosféru vo vnútri firmy a dbať o to, aby sme mali na palube ľudí na „rovnakej vlne“. Ľudí, ktorým následne umožňujeme cez napĺňanie svojich vlastných cieľov prispievať k naplneniu cieľov firmy ako celku. Baví ma vytváranie týchto symbióz.

 

4. AKO VYZERÁ TVOJ PRACOVNÝ DEŇ? (Pracuješ aj mimo pracovných hodín? Veľa cestuješ?)

Zvyčajne sa ráno naštartujem športom, potom dobrými raňajkami a kávičkou s kolegami. Mám rada tieto ranné „talks“, ako ich my voláme... je príjemné začať deň takto ľudsky. Potom začína kolobeh stretnutí, mailov, telefonátov a rozhovorov. Niekedy si pripadám ako na železničnej stanici, stále k nám do officu niekto prichádza – odchádza.  smiley Napriek tomu, že v Bratislave máme centrálu pre 7 krajín strednej a východnej Európy, cestovania si veľa neužijem. Vo veľkom využívame videokonferencie alebo skype. Doma mi však tvrdia, že prácu  si nosím so sebou vždy a všade...

 

5. ČÍM BY SI BOLA, KEBY SI NEBOLA HR MANAGER?

Ako malá som túžila byť kvetinárkou, neskôr záchranárkou v horskej službe a inštruktorkou lyžovania. Dnes, keby som nebola v HR, viem si seba predstaviť v PR/marketingu, prípadne v obchode.

 

6. PREČO PRÁVE ADIDAS?

adidas je pre mňa stelesnenie športu, tímovosti, férovosti, posúvania hraníc a dosahovania niečoho vyššieho/lepšieho/novšieho/nedosiahnuteľného. Preto. smiley Vášeň pre šport, snaha ísť za hranice svojich možností, byť súčasťou medzinárodného prostredia. Veľmi si vážim, že u nás sa nehovorí o firemných hodnotách, u nás sa tieto hodnoty reálne žijú. Prirodzene, bez toho, aby sme ich museli mať vyvesené na každom rohu. Od prvého momentu mi imponovala otvorenosť, priateľskosť, neformálnosť a autenticita ľudí v adidase. A pre mňa je to zároveň spojenie mojej profesie s mojím hobby - športom.

 

Za rozhovor Martine ďakujeme smiley