HRcomm KLUBY - Staré aj nové

Leto sa nám derie cez okná do domov, bytov aj kancelárií a každý z nás už strihá meter a počíta dni, ktoré ešte musí odkrútiť, kým konečne vykročíme do dovolenkových dní. Pre mnohých z nás HR-istov boli posledné mesiace pekne naplnené aj preplnené a mnohí z nás sa rozhodne nenudili.


Pokovidový návrat do ofisov spolu s množstvom nových tém, ktoré žiaľ priniesla vojna na Ukrajine, s ňou letiaca inflácia aj úroveň cien všetkého, ale i celkom slušne roztancovaný pracovný trh boli hedlajny väčšiny z nás. Všetci spolu, aj keď každý sám po tieto dni  špekulujeme nad plánom personálnych nákladov na nasledujúce obdobie, či tuho rozmýšľame nad tým, aké percento rastu základných miezd dáme ako premisu na budúci rok do plánu.

Všetci riešime mnoho tém naraz a popri tom sa určite nielen mne občas stane, že dni mi preletia ako namydlený blesk a ja si znovu ráno okolo siedmej uvedomím, že už zas sa znovu pozerám do spätného zrkadla, keď vbieham na D1 smer Bratislava.


Zmeny sa nám dejú v priamom prenose každú chvíľu, niektoré len prehrmia okolo nás, na niektorých už treba aj priložiť ruku k dielu a niektoré si musíme celkom vážne odmakať. Aj na starých známych chodbách v práci sa stretávame nielen so starými známymi, ale pribudlo i zopár nových tvárí, ktoré sa počas pandémie stali našimi novými kolegami, aj kde spojiť si tvár s menom sme si mohli až počas posledných týždňov.


Rovnako je to i v HRcomm. Nové tváre a nové inšpirácie v našom predstavenstve, v ktorom fungujeme, komunikujeme, plánujeme či vymýšľame nove témy stále hlavne online. 


A rovnako aj naše HRcomm kluby. Teams alebo ZOOM komunikácia, vďaka ktorej vieme dobre fungovať medzi Košicami, Partizánskym, Bratislavou a Trnavou sa stala počas covidových rokov štandardom, ktorý si už nevieme ani inak predstaviť.
Som rada, že sme dobre vykročili aj v našich kluboch novým smerom a rada by som aj touto cestou poďakovala všetkým, ktorí webináre pripravovali, organizovali, ale i vám, ktorí ste sa na našich webinároch zúčastnili. 


Spolu sme sa pozreli na to, ako vieme uľahčiť našim kolegom návrat z teplákov do oblekov v kanceláriách, prediskutovali sme rolu HR partnera v rámci HR suportu vo výrobnej firme, v rámci všadeprítomného wellbeingu sme sa zamerali na to, ako môže strava a správna dávka kvalitného spánku tiež vplývať na našu produktivitu a kvalitne fungovanie i v práci. Dva webináre sme venovali legislatíve a možnostiam flexibilného riadenia pracovnej sily a podrobne sme si rozobrali nielen konto pracovného času a Kurzarbeit, ale i individuálne riešenia či hromadné dohody so zamestnancami, ktoré nám našu flexibilitu tiež vedia podporiť.

No a popri tom už pripravujeme pre všetkých, ktorí budú mat záujem, chuť aj čas na zaujímavé staré aj nové témy na jeseň. 


Tešíme sa na vás pri pripravovaných webinároch, v ktorých otvoríme tému HR digitalizácie, pozrieme sa na HR dáta aj na metriky využívané v talent manažmente. Privítame vás pri diskusii na tému HR leadership v hybridnom svete či na tému development, tréningy, mentoring, či interný rozvoj top talentov vo firme. A samozrejme nezabudneme ani na výklad k už zhruba pripravenej novele Zákonníka prace, ktorá nám zaklope na dvere začiatkom októbra.

 

Užite si leto, oddýchnite si a na jeseň sa vidíme.

 

Zuzana Boorová

členka predstavenstva HRcomm