ZRRĽZ podporuje zamestnávateľov, aby sa stali NEZASTAVITEĽNÝMI

Približne do konca októbra bude trvať nová iniciatíva Slovenska v rámci mimoriadne úspešnej kampane Európskej komisie zameranej na odvykanie od fajčenia „Exfajčiari sú nezastaviteľní“ (www.exsmokers.eu). V tejto fáze sa iniciatívy chopia slovenskí zamestnávatelia, ktorí sa teraz ľahko môžu stať NEZASTAVITEĽNÝMI v boji za svojich zdravších zamestnancov a ich pracovné prostredie.

 

Podľa posledného prieskumu Eurobarometer Špeciál, ktorého výsledky boli zverejnené v máji 2012, totiž viac ako štvrtina EÚ občanov je v práci aspoň „príležitostne“ vystavená tabakovému dymu. Celkovo fajčí  28 % populácie Európskej únie (EÚ).

 

Iniciatíva Zamestnávatelia sú nezastaviteľní má za cieľ osloviť zamestnávateľov na Slovensku, aby sa zapojili a celoeurópsku kampaň Exfajčiari sú nezastaviteľní odprezentovali svojim zamestnancom a dali im príležitosť spoznať účinný a nenásilný program ako skoncovať s fajčením. Kampaň sa totiž nezameriava na nebezpečenstvá fajčenia, ale skôr na pozitívne prínosy skoncovania s fajčením a poukazuje na inšpiratívne úspechy bývalých fajčiarov. Jej hlavným a osvedčeným nástrojom je inovatívna digitálna platforma iCoach.

 

Združenie pre riadenie a rozvoj ľudských zdrojov (ZRRLZ) oficiálne podporuje túto iniciatívu: “Rozhodli sme sa tak preto, že je jej cieľom zapojiť firmy do šírenia myšlienky zdravého životného štýlu bez fajčenia. Veríme, že tak pomôžeme zamestnancom zlepšiť aj ich pracovné podmienky a získať šancu na lepší život bez tabaku.“  Pre zamestnávateľov zapojenie do iniacatívy nevyžaduje žiadne náklady, okrem chuti zapojiť sa medzi tých, ktorí pomáhajú druhým a šíria aj svoje meno ako zodpovedného zamestnávateľa. Na web stránke www.exsmokers.eu je k dispozícii bezplatný prístup k nástroju iCoach a linky na letáky a plagáty, ktoré si v prípade záujmu môžu vytlačiť.

 

Prečo veríme, že iCoach môže pomôcť a ako to funguje?

Za rok trvania kampane v krajinách EÚ sa na platformu iCoach zaregistrovalo 250-tisíc ľudí, čo znamená, že 1 z päťsto fajčiarov v Európe aktívne hľadá podporu pri odvykaní od fajčenia prostredníctvom tohto skvelého interaktívneho nástroja. Platforma iCoach funguje tak, že analyzuje fajčiarske návyky svojich používateľov a poskytuje im individuálnu podporu a poradenstvo na každodennej báze. Významným poznatkom získaným od používateľov iCoachu je, že priemernému fajčiarovi chýba potrebná sebaistota na to, aby sa mu podarilo úspešne prestať fajčiť, a tú im teraz pomôžeme dať - v tíme sa veci daria lepšie a úspech slávia všetci!

 

Iniciatíva Aj slovenskí zamestnávatelia môžu byť NEZASTAVITEĽNÍ je jedinečnou príležitosťou pre každú spoločnosť pozitívne sa prezentovať ako voči svojim zamestnancom, tak aj širokej verejnosti ako zodpovedný zamestnávateľ. Zároveň týmto získa nástroj na to, ako oživiť pracovnú atmosféru, rozvíjať internú komunikáciu a budovať lojalitu svojich zamestnancov. Stačí, ak na intranete firma zverejní krátku informáciu o kampani s bannerom, cez ktorý sa môžu zamestnanci odkliknúť na aplikáciu I-coach. Umožní im tak efektívnou a nenásilnou formou prostredníctvom pozitívnych asociácií a na úspešných príkladoch z praxe, vlastným tempom urobiť zásadné rozhodnutie a skoncovať s fajčením.

 

JE TO ĽAHKÉ, AKO SA ZAPOJIŤ

  1. Urobte rozhodnutie zapojiť sa do tejto iniciatívy a staňte sa pozitívnym príkladom pre iných.
  2. Dajte nám o tom vedieť, tzn. pošlite nám meno a kontaktné údaje na osobu vo Vašej organizácii, s ktorou môžeme komunikovať.
  3. Následne jej prepošleme ďalšie informácie o kampani, banner, štatistiky a ďalšie podklady pre informáciu na Váš intranet a vnútrofiremnú komunikáciu.
  4. Ak máte záujem zorganizovať súťaž pre Vašich zamestnancov, dajte nám prosím vedieť, a poskytneme vám balíček odmien. Ich počet je limitovaný, preto nám prosíme dajte čím skôr vedieť.

 

 

Veronika Popracová, PR Executive, 02/48 282 777, exsmokers@crossline.sk