Copy
HRcomm Newsletter - December 2018
View this email in your browser
SLOVO NA ÚVOD

Milí priatelia,

aj Vy máte pocit, že ten čas beží stále rýchlejšie? Píšem pre Vás pár myšlienok ku Vianočnému newsletteru, hoci ten posledný, tiež Vianočný, som písala pred pár dňami, aspoň tak sa mi to zdá.

Minulý rok som o takomto čase piekla medovníky, tohto roku mi ich napiekla kamarátka a k tomu mi pribalí množstvo koláčikov, makrónky, cupcakes a iné dobroty. A to ešte pre pár rokmi bola extrémne úspešnou manažérkou, dnes jej robí radosť jej vlastná cukráreň a s „koláčoterapiou“ robí radosť nielen ostatným, ale hlavne sebe. Veľa som sa od nej za posledný rok naučila, aj to, že rozdať sa úplne nedá, a že nie je egoistické myslieť aj na seba.

Máme za sebou v HRcomm-e úspešný rok. Okrem našich „chopkovských“ stálic sa opäť raz vydarila aj naša konferencia s TREND-om, privítali sme množstvo zahraničných spíkrov a mnohí z nás sa odvtedy riadia povestným „rule #5“ 😊.

Rok 2018 bol rokom s povestnou „osmičkou” v názve,  rokom, keď sme si pripomenuli nielen 100 rokov od založenia Česko – Slovenska, ale aj 50 rokov od prepuknutia Pražskej jari, či 25 rokov od založenia našich dvoch samostatných štátov, ale aj 25 rokov založenia HRcomm.
Tento rok sme sa rozhodli, aj na podnet mnohých našich „chopkovských“ hostí z Čiech, vykročiť západným smerom a ukotviť  „tretí Chopok” v Beskydech. Tí, ktorí ste tam boli a okrem skvelého programu si užili aj nádherné dva slnečné dni v neskorom novembrovom termíne viete, že sa chystáme tento typ podujatia v Čechách opakovať.

V závere roku ste mi opäť dali dôveru vo vedení našej komunity, verte mi, je to pre mňa obrovská pocta, ale aj záväzok. Budem sa snažiť Vás nesklamať a prichádzať s kreatívnymi nápadmi. 

Užite si sviatky, obdobie Vianoc je časom stíšenia a nazretia do svojho vlastného vnútra.  Človek nie je stroj, potrebuje odpočinok, kľud, nehu a lásku vo všetkých jej podobách.

Jednoduchosť a neha nech sú pre Vás tým najlepším odrazovým mostíkom ku skutočnému naplneniu Vianoc.

S láskou,

 


Tatiana Orglerová
prezidentka HRcomm​

           

25 ROKOV HRcomm
Oslava 25. výročia HRcomm
20. september 2018  Bratislava

Sme radi, že sme mohli spolu s Vami osláviť štvrťstoročie fungovania HRcomm. V príjemnom prostredí Petržalskej klubovne sme si spolu mohli pripomenúť históriu HRcomm. Podujatie otvorila prezidentka HRcomm Tatiana Orglerová, ktorá vo svojom emotívnom prejave spomenula všetkých prezidentov HRcomm, kľúčové momenty a samozrejme nechýbali ani Vaše osobné postrehy, ktoré ste nám poslali. Ďakujeme všetkým, ktorý sa na podujatí zúčastnili a veríme, že za ďalších 5 rokov sa budeme mocť stretnúť v takomto veľkom počte. Ešte raz ďakujeme...

Fotografie sú dostupné na sociálnej sieti Facebook TU.​
SAVE THE DATE 2019
Už teraz si môžete vo svojich kalendároch poznačiť termíny TOP podujatí HRcomm​

Konferencia Chopok Nr. 1: Leadership, trust & power
#Chopok1

14. - 15. marec 2019 | Demänovská dolina, Wellness Hotel Chopok
Už 19. ročník konferencie určenej pre HR manažérov a špecialistov ľudských zdrojov, ale aj riadiaci ch pracovníkov opäť prinesie množstvo inšpiratívnych nápadov a praktických riešení. Zameriava sa najmä na oblasť performance manažmentu, odmeňovania a motivácie. Konferencia každoročne priláka viac ako 160 účastníkov z rôznych sektorov – výroba, energetika, bankovníctvo, FMCG, služby a pod.
 
To, ako to prebiehalo na tohtoročnej konferencii, si môžete pozrieť TU.
Fotografie sú dostupné  TU.​
Konferencia Chopok Nr. 2: „ROZVOJ ĽUDSKÝCH ZDROJOV A VZDELÁVANIE ZAMESTNANCOV“
#Chopok2


6. - 7. jún 2019 | Demänovská dolina, Wellness Hotel Chopok
22. ročník konferencie určený primárne pre „vzdelávačov" prinesie nielen výmenu skúseností z praxe firemných vzdelávačov (ako to robíme my) a dodávateľov vzdelávania (pohľad z druhej strany), ale aj množstvo nových trendov vo vzdelávaní.
 
To, ako to prebiehalo na tohtoročnej konferencii, si môžete pozrieť TU.
Fotografie sú dostupné  TU.​
TREND konferencia HR manažment 2019
#HRManazment2019

8. - 9. október 2019 | Bratislava
Najvýznamnejšie HR podujatie na Slovensku! Konferencia Vám opäť ponúkne kreatívne riešenia v manažmente ľudských zdrojov a top inšpirácie z biznisu. V diskusiách sa stretnú HR lídri firiem zastupujúci rôzne segmenty.
 
To, ako to prebiehalo na tohtoročnej konferencii, si môžete pozrieť TU.
Fotografie sú dostupné  TU.​
Konferencia Česko - slovenský Chopok
#CSChopok2019

november 2019 | Česká republika
Mimoriadne úspešný prvý ročník podujatia priniesol nielen skvelých spíkrov, ale prepojenie českej a slovenskej HR komunity. V krásnom prostredí Beskýd sme založili tradíciu, ktorá ako pevne veríme sa dostane do povedomia tak ako konferencie na Chopku. 
 
Fotografie sú dostupné na sociálnej sieti Facebook TU.​
VALNÉ ZHROMAŽDENIE ČLENOV HRcomm
24. Riadne Valné zhromaždenie členov HRcomm
22. november 2018
  Bratislava

Dňa 22. novembra 2018 sa konalo 24. Riadne Valné zhromaždenie členov HRcomm, ktoré bolo v tomto roku volebné. Prítomní členovia si volili zo svojich radov členov predstavenstva, ktorí ich budú zastupovať nasledujúce tri roky. Viac >>
SYNERGIE A PARTNERSTVÁ
Slovenia HR Summit 29th EAPM CONGRESS
4. - 5. apríl 2019  Bled, Slovinsko
Kongres EAPM má za sebou dlhú tradíciu, ktorá sa koná každý druhý rok už od roku 1963. V programe vstúpi viac ako 20 renomovaných spíkrov z celého sveta. Zároveň v budúcom roku je predpokladaná účasť 500 HR leadrov z verejného a súkromného sektora, prevažne zo strednej a východnej Európy.
Viac >>
WORLD EMPLOYER BRANDING DAY 2019
15. - 17. máj 2019  Lisabon, Portugalsko
HRcomm je opäť partnerom najväčšieho Employer branding eventu World Employer Branding Day 2019. Príďte do Lisabonu diskutovať s tými najlepšími odborníkmi na Employer branding. Budete mať možnosť sa stretnúť s viac ako 500 odborníkmi z viac ako 40 krajín sveta!
Získajte zľavu 100 EUR z poplatku s použitím promo kódu „HRCOMM“. 
Viac >>
NOVÍ ČLENOVIA HRcomm
Predstavujeme Vám nových členov, ktorí sa rozhodli vstúpiť medzi nás HRcomm-ákov a aktívne sa zapájať do HR komunity, networkovať, zdieľať best practices a svoje know-how s ostatnými HRistami.
 
Accace Management s.r.o.

Kontaktná osoba: Jana KAMARÝTOVÁ, Group HR Director

Accace je medzinárodná outsourcingová a poradenská spoločnosť, ktorá poskytuje profesionálne služby v oblasti účtovníctva, miezd, daňového a právneho poradenstva. Accace bol založený v roku 2006 na Slovensku, kde aj v súčasnosti sídli jeho centrála. Momentálne Accace medzinárodne zamestnáva takmer 600 zamestnancov a má zastúpenie v 13 krajinách Európy. Len na Slovensku Accace zamestnáva viac ako 120 zamestnancov a každoročne sa radí medzi TOP 10 najväčších poradenských firiem podľa týždenníka TREND. Viac >>
Jana KAMARÝTOVÁ, Group HR Director

Prečo sme sa rozhodli stať súčasťou nás HRcomm-ákov?

„V dnešnej dobe rýchlych neustálych zmien je nevyhnutné rýchlo na ne reagovať. Byť inšpiratívny, vzdelávať sa a to nie je možné sám. Sme silnejší, ak spolupracujeme v kvalitnej komunite a preto chceme byť súčasťou HRcomm."​ Viac >>

Lidl Slovenská republika v.o.s.

Kontaktná osoba: Klára KOLÍNOVÁ, Head of Learning & Development

Sme najväčšia sieť diskontných predajní v celej Európe a na Slovensku patríme medzi najvýznamnejšie spoločnosti v oblasti maloobchodu. Našim zásadným princípom a kľúčom k úspechu je jednoduchosť. Tomu prispôsobujeme celé naše konanie. Nakupujeme a predávame s cieľom, aby sme našim zákazníkom ponúkali tovar každodennej spotreby v najlepšej kvalite a za najprijateľnejšiu cenu. Viac >>

Klára KOLÍNOVÁ, Head of Learning & Development

Prečo sme sa rozhodli stať súčasťou nás HRcomm-ákov?

Takisto ako mnoho ďalších firiem aj my chceme byť súčasťou inšpiratívnej komunity, ktorá sa snaží posúvať HR vpred, motivuje firmy aby sa venovali tejto téme naplno a navzájom si zdieľali skúsenosti. HRcomm považujeme za združenie, ktoré prináša svojim členom množstvo užitočných výhod a čo je najdôležitejšie, vytvára priestor pre networking, zdieľanie skúseností a rozvoj v rôznych témach." Viac >>
ČLÁNKY, BLOGY
Prečo sú mzdy na Slovensku nižšie ako v Európe?

Radovan Ďurana │  INESS – Inštitút ekonomických a spoločenských analýz

Aktuálny návrh na odstránenie nezmyselnej byrokracie pri zamestnávaní cudzincov (v médiách označovaný ako „zjednodušovanie zamestnávania cudzincov“) vytiahol opäť do pozornosti diskusie o výške miezd na Slovensku. Opäť padajú otázky, prečo sú mzdy v Peugeote za „tú istú“ prácu nižšie, ako vo Francúzsku. Vysvetlenie nie je na jednu vetu, a ten kto ho chce pochopiť, musí sa zamyslieť dlhšie... Viac >>
...keď zaklopká na dvere

Zuzana BOOROVÁ │ HRcomm, Člen predstavenstva a zástupca regionálnych klubov

O chvíľu za sebou zamkneme kancelárie a firmy a zabudneme na prácu, nábor, tréningy, pracovné zmluvy aj maily... Viac sa dozviete v článku od Zuzany Boorovej. Príjemné čítanie... Viac >>
HRcomm ODPORÚČA
HR škola s Tatianou Orglerovou
18. január - 3. máj 2019 │ Bratislava 
HR školou Vás bude sprevádzať Tatiana Orglerová (ORTA), ktorá sa s účastníkmi podelí o viac ako 20 ročné skúsenosti z oblasti riadenia ľudských zdrojov.

I. Modul: Ako nastaviť vo firme úspešný proces riadenia výkonnosti? - 18.1.2019
II. Modul: Metodika popisu pracovných pozícií a nastavenie odmeňovania - 22.2.2019
III. Modul: Talent Manažment / Plánovanie nástupníctva / Analýza tréningových potrieb - 22.3.2019
IV. Modul: Change manažment / Angažovanosť zamestnancov / Firemná kultúra - 3.5.2019

 ​Viac >>
GetINspired Kafetéria - Koniec nudy v UTOROK večer!
22. január - 26. február 2019 │ Bratislava 
Workshopy na, ktoré sa môžete tešiť:
Ako zvládnuť svoje emócie? - 18.1.2019│ Zuzana Oravcová
Krajina žena - 29.1.2019│ Petra Christophoryová
Pohyb náš každodenný!? - 5.2.2019│ Michaela Bednáriková
Ako cvičiť v kancelárii - 12.2.2019│ Katarína Štrbáková
Design your life - 19.2.2019│ Alexandra Kuročková
Nastavenie mysle - 26.2.2019│ Patrik Pauko
 ​Viac >>
 
www.hrcomm.sk
HRcomm
 
tel.:         +421 (0) 2 5564 2471
e-mail:    hrcomm@hrcomm.sk
web:       www.hrcomm.sk
               www.hrcomm-masterclass.eu              
Copyright © 2018 HRcomm, All rights reserved.