Copy
HRcomm Newsletter_December 2022
View this email in your browser
SLOVO NA ÚVOD

Milí členovia a priatelia HRcomm,
 
s blížiacim sa koncom roka by som sa vám chcela veľmi pekne poďakovať za vašu priazeň a milé osobné stretnutia, ktoré sme mali možnosť spoločne prežiť na našich “chopkovských” konferenciách a iných spoločných stretnutiach. Rok 2022 bol úspešný, zaujímavý, náročný a zároveň priniesol veľa zmien. 
Rok s rokom sa stretáva a za seba by som vám rada napísala, že ma veľmi teší práca v HRcomm a hlavne vy, celá HR komunita.🤩 Je úžasné vidieť, ako sa vieme navzájom inšpirovať, učiť sa, pomáhať si, podporovať sa a tešiť sa zo spoločných úspechov.🙏Už teraz sa s kolegami tešíme na rok 2023 a vy sa môžete tešiť na zaujímavé konferencie, webináre a stretnutia, ktoré pre vás pripravujeme! 

Je mi cťou, že som s vami na “jednej lodi” a ďakujem za vašu dôveru, ktorú ste mi ako prezidentke HRcomm dali, úprimne si to vážim a ďakujem.🙏💜

Zároveň vám chcem popriať v mene celého HRcomm tímu krásne vianočné sviatky, veľa zdravia, lásky a pohody a úspešný Nový rok 2023. Ja osobne ho strávim po dlhšej dobe s rodinou a priateľmi v Austrálii, na ktorých sa nesmierne teším!
#HNY2023🎆💝💯🎉

Teším sa na vás,
Ľudka Guerin
Prezidentka HRcomm

 
OBHLIADNUTIE ZA KONFERENCIOU CHOPOK Nr. 2
Konferencia Chopok Nr. 2/2022
Mnohí z vás si spolu s nami užili našu októbrovú chopkovú konferenciu, ktorá sa tentokrát venovala téme Well-beingu. Trinásť inšpiratívnych hostí sa spoločne a zároveň každý z inej perspektívy pozrelo na to, odkiaľ môžu naši zamestnanci čerpať energiu. Ako vieme pre seba aj pre našich zamestnancov vytvoriť čo najlepšie prostredie tak, aby dokázali absorbovať všetky zmeny v neustále sa meniacom prostredí, aby sa vedeli dostatočne venovať aj sami sebe, svojmu rozvoju a pohode. 

Pripomeňme si konferenciu Chopok Nr. 2 aj prostredníctvom fotografií TU.
ĎAKUJEME NAŠIM PARTNEROM:
SAVE THE DATE 2023
Poznačte si vo svojich kalendároch termíny našich budúcoročných konferencií a staňte sa ich súčasťou​:
Konferencia SME & HRcomm: People Business Summit 2023
23. marec 2023 | 9:00 - 17:00 | Bratislava, NH Bratislava Gate One
Téma: Future of Work - Slovensko 2023   Viac >>
Konferencia Chopok Nr. 1/2023
27. - 28. apríl 2023 | Demänovská dolina, Wellness Hotel Chopok****
Téma: Vzdelávanie vs. Odmeňovanie - nutnosť alebo kľúčová stratégia úspešnej firmy?  Viac >>
Konferencia Chopok Nr. 2/2023
19. - 20. október 2023 | Demänovská dolina, Wellness Hotel Chopok****

 
HRcomm KLUBY

DNES ZAJTRA POZAJTRA
 
Svojho času som mala kolegu Arna, ktorý sa vždy v lete smial a hovoril „Dnes júl, zajtra október a uvidíš, pozajtra sú tu Vianoce!“
A aj tento rok mal pravdu.

Koniec roka sa prirútil nenormálne rýchlo a my zas všetci vyhodnocujeme naše road maps, ciele, stratégie aj dôvody, pre ktoré sa nám nepodarilo dodržať biznis plán alebo prečo sme zas nedočerpali náklady na vzdelávanie.

A koniec nášho HRcomm roka dohrmel tiež a tak okrem zháňania darčekov, kapra a stromčeka sme dali s Monikou, Zuzkou aj s Maximom hlavy dokopy a minulý týždeň sme sa obzreli za našimi klubovými a odbornými HRcomm aktivitami.

Napriek postpandemickému nábehu späť do ofisovskej reality a obáv z vojny na Ukrajine sme mali celkom úrodný rok a podarilo sa nám pre vás pripraviť 10 webinárov, na ktorých sme spoločne strávili 1065 minút a na ktorých sa spolu zúčastnilo 565 účastníkov a HR nadšencov. Viac >> 

NOVINKY V HRcomm KLUBOCH
Do nového roka vykročíme v HRcomm klube VÝCHOD a BRATISLAVA s novými tvárami vedúcich klubov
 
V prvom rade by sme chceli vysloviť veľké ĎAKUJEM Monike TAJBLIK LÖFFLEROVEJ | vedúcej HRcomm klubu VÝCHOD a Maximovi STRASHUNOVI | vedúcemu HRcomm klubu BRATISLAVA za všetko, čo pre HRcomm a HR komunitu urobili ako zástupcovia HRcomm klubov a zároveň im prajeme veľa nových inšpirácií a úspechov.
Do Nového roka však vykročíme už s novými posilami, s novými inšpiratívnymi osobnosťami z našej HR komunity, o ktorých vás budeme čoskoro informovať.
ZAHLASUJTE ZA HR TÉMY, KTORÉ VÁS ZAUJÍMAJÚ
ZAHLASUJTE ZA  HR TÉMY,  KTORÝM SA CHCETE VENOVAŤ V ROKU 2023

Tak ako po minulé roky, aj budúci rok vám chceme prinášať nové témy, inšpirácie a trendy v oblasti HR.
V minulom roku sme zorganizovali viacero webinárov, práve na základe vášho hlasovania v našej HRcomm ankete prostredníctvom aplikácie SLIDO a chceli by sme v tom pokračovať aj roku 2023. Dajte nám vedieť, ktoré témy chcete hlbšie spoznať práve cez naše HRcomm kluby. 

Prostredníctvom SLIDO dotazníka môžete opäť hlasovať za nami navrhnuté témy alebo doplniť vlastnú tému, ktorá vás zajíma a nenašli ste ju medzi navrhovanými témami. Kliknite a zahlasujte
: CHCEM HLASOVAŤHlasovať môžete do 25. 01. 2023.
ČLENSKÁ ZÓNA 
Všetci členovia HRcomm majú nepretržitý prístup k nahrávkam našich podujatí v členskej zóne na www.hrcomm.sk. V prípade, že nemáte prihlasovacie údaje, neváhajte nám napísať na hrcomm@hrcomm.sk.
 
OCENENIE HR INŠPIRÁCIA

Hlavným cieľom ocenenia HR inšpirácia je oceniť výnimočné projekty inovatívneho riešenia v oblasti HR. Nie vždy sa však musí jednať o prevratnú vec. Revolučnou zmenou možno nazvať aj zavedenie štandardizovaného projektu v neštandardných podmienkach. 
Ocenenie má slúžiť ako motivácia pre zamestnancov HR oddelení nebáť sa prísť s novými myšlienkami. 

CENY OCENENIA HR INŠPIRÁCIA:
V rámci ocenenia HR inšpirácie sa udeľujú 2 ceny:

  • Cena HR verejnosti (udelená HR verejnosťou) a
  • Cena CEO´s (udelená vybranou odbornou porotou). Porota je zostavená zo CEO´s spoločností, ktoré sa dostali do povedomia inovatívnym prístupom, čím je dosiahnutá nestrannosť hodnotenia.
Hnacím motorom pre vznik ocenenia HR inšpirácia je potreba podporiť prínos inovatívnych riešení v oblasti HR a zároveň chýbajúce spoločenské uznanie pre odvahu jednotlivcov alebo tímov meniť zaužívané postupy k lepšiemu. Viac >> 
GroWith HRcomm - PLATFORMA PRE NADŠENCOV A TALENTY V HR OBLASTI

Rok ubehol ako voda a ja sumarizujem, ako sme si počínali.  

ČO BOLO NAŠIM CIEĽOM?

  • Zabezpečiť prostredie pre zdieľanie a vzájomnú inšpiráciu.
  • Zatraktívniť našu skupinu a celý projekt.
  • Priniesť členom čo najväčšiu pridanú hodnotu a zaujímavé témy.
  • Rozšíriť našu základňu na 100+ členov, lebo veď čím viac hláv, tým viac rozumu.💡 
ČO SA NÁM PODARILO?
  • Zorganizovali sme 6 hybridných stretnutí, kde sme diskutovali s našimi hosťami na zaujímavé témy.
  • Stihli sme aj dve neformálne stretnutia v Bratislave, a to v lete na Tyršáku a december sme odštartovali pod jedličkou na vianočných trhoch.
  • Zaznamenávame celoročne rastúci počet členov – na začiatku roka sme začali s počtom 49, aktuálne nás je už 150+.♥  Viac >>
PARTNERSTVÁ A SYNERGIE
Learning & Development Awards 2022
 
V HRcomm razíme cestu, že treba podporovať skvelé veci, a to je jeden z dôvodov, prečo sme sa stali odborným garantom ankety Learning & Development Awards.
Jej cieľom je oceniť odborníkov a profesionálov pred celou odbornou aj laickou verejnosťou za zodpovedne a inovatívne odvedenú prácu v tak dôležitej oblasti ako je rozvoj a vzdelávanie.
Nominácie do 5. ročníka ankety Learning & Development Awards sú oficiálne uzatvorené s krásnym výsledným počtom 326 nominácií.
Celkovo prijalo nomináciu v kategórii lektor/lektorka 43 ľudí, v kategórii kouč/koučka je to 23 osôb a svoj rozvojový program prihlásilo do ankety 33 organizácií. 
Práca odbornej poroty na výbere finalistov v jednotlivých kategóriách sa už rozbehla. Víťazmi sú však už teraz všetci nominovaní, ktorí predstavujú zdroj veľkej inšpirácie. Viac o ankete >>
Ako sa rozprávať s človekom v duševnej nepohode?
 
Liga za duševné zdravie SR s podporou UNIQA SK pripravili unikátnu sériu online kurzov kde sa dozviete, ako sa človek s problémom v oblasti duševného zdravia cíti a ako s ním môžete komunikovať, aby ste mu pomohli. O svoje skúsenosti sa osobne s vami podelia napr. Celeste Buckingham, Ján Gordulič, Miro Frindt, Braňo Jobus a ďalší ľudia, ktorí si takýmito problémami sami prešli a vedia, o čom hovoria.
Kurzy sú bezplatné, stačí kliknúť SEM
PRE MILOVNÍKOV ČÍTANIA A INŠPIRATÍVNYCH ROZHOVOROV
Tentokrát sa s nami o svoje tipy podelila naša inšpiratívna hosťka z októbrovej chopkovej konferencie. Nechajte sa inšpirovať jej výberom:
 
Tipy od Dragany SOMOLIČ │ Head of HR and Organization │ VÚB banka 

PODCAST: WorkLife with Adam Grant podcast
Prináša zaujímavé témy súvisiace s pracovným životom pri diskusiách s hosťami. Vychádza každý týždeň a je to skvelý spôsob, ako využiť čas, keď uviaznete v rannej zápche (cestou do kancelárie).

HR MAGAZÍN: HR Leaders Monthly od spoločnosti Gartner
Komplexným a zaujímavým spôsobom poskytuje poznatky o najnovších trendoch v oblasti ľudských zdrojov. Vychádza mesačne a každý si môže vybrať zo škály preberaných tém.
NOVÍ ČLENOVIA HRcomm
DACHSER Slovakia a.s.

Kontaktná osoba: Erika ČIPKOVÁ I Human Resources Manager
 
Spoločnosť DACHSER patrí medzi najväčších globálnych poskytovateľov logistických služieb, s viac ako 30 600 zamestnancami a 399 pobočkami doma i v zahraničí. Ponúka širokú škálu služieb v rámci dodávateľských reťazcov individuálne prispôsobených potrebám zákazníkov. Viac >>
STIEBEL ELTRON Slovakia, s.r.o.

STIEBEL ELTRON Slovakia s.r.o. je výrobcom tepelných čerpadiel a elektrických, kombinovaných a solárnych ohrievačov vody. Je medzinárodne zameraný koncern a patrí celosvetovo k technologickým lídrom na trhu v segmentoch ohrevu vody, elektrického vykurovania a obnoviteľných zdrojov energie. Viac >>

 
www.hrcomm.sk
Website
Facebook
LinkedIn
YouTube
HRcomm
Prievozská 5434/6A
821 09  Bratislava - Ružinov
 
tel.:         +421 905 754 332
e-mail:    hrcomm@hrcomm.sk
web:       www.hrcomm.sk           
Copyright © 2022

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
  






This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
HRcomm · Prievozská 5434/6A · Bratislava - Ružinov 82109 · Slovakia

Email Marketing Powered by Mailchimp