Copy
HRcomm newsletter - Jún 2017
View this email in your browser
SLOVO NA ÚVOD

Milí priatelia a kolegovia,

chceli by sme Vás všetkých srdečne pozdraviť a pripomenúť sa Vám ešte pred príchodom letných dovoleniek! Na juhu Slovenska už pár dní bojujeme s úmornými horúčavami a mám taký pocit, že tento rok to nie je výrazne lepšie ani v ostatných kútoch Slovenska. Leto je tu a väčšina z nás je mysľou už v plánovaných dovolenkových destináciách v očakávaní chvíľ pohody a oddychu. Lákavá predstava pohodlného ležadla v tieniku pod rozvoniavajúcou borovicou na jadranskom pobreží, k tomu zaujímavé (...ale nenáročné!) čítanie, skvelý drink a dobrá cigara. Z času na čas chladné osvieženie v smaragdovo-priezračnom mori s výhľadom na Biokovo a prírodné krásy na pobreží. Tento rokmi odskúšaný rituál sa mi sníva už niekoľko dní – a neviem sa dočkať... :).
 
Prepnem na chvíľku ešte na „iný“ program a chcel by som s Vami zdieľať osobné pocity z minuloročnej TREND konferencie - s túžbou Vás navnadiť na tú tohtoročnú, ktorej zaujímavý program bol dofinalizovaný pred pár dňami. V minulosti som mal to šťastie zažiť pár skvelých zahraničných konferencií s výnimočnými rečníkmi – či už s Davom Ulrichom, Fonsom Trompenaarom, Jeremy Rifkinom - keď naplno zažijete pocit duševnej obrody a inšpirácie. Minuloročná TREND konferencia mi v mnohom pripomínala práve takéto mimoriadne podujatia. Výborne vyskladaný program doplnený vynikajúcimi rečníkmi. Čerešničkou na torte bolo vystúpenie prezidenta spoločnosti Matador Štefana Rosinu v závere konferencie, ktorý svoje praktické skúsenosti okorenil zaujímavými príbehmi vášnivých debát pri budovaní rodinnej firmy.
 
Industry 4.0 a rola HR v prebiehajúcej priemyselnej revolúcii je nosnou témou tohtoročnej Trend konferencie. Budeme sa dotýkať problematiky súčasného trhu práce, ďalej digitalizáciou a technologizáciou businessu, pričom treťou oblasťou je otázka inovácií a inovačnej kultúry v spoločnostiach. Môžete sa už teraz tešiť, že v programe  bude viac CEOs ako HRistov a prím budú opäť hrať skvelí zahraniční rečníci. Konferencia sa uskutoční 3. - 4. októbra v priestoroch hotela Hilton a program konferencie nájdete TU.
 
Verím, že v preddovolenkových prípravách sa mi podarilo vniesť zárodok záujmu do Vašich myslí. Hneď po návrate z dovolenky sa nezabudnite prihlásiť a stretneme sa spolu v októbri na výbornom podujatí v Bratislave!
 
Budeme sa na Vás tešiť :)
 

 


Roman Kollár
člen predstavenstva HRcomm a odborný garant TREND konferencie

SAVE THE DATE

TREND konferencia „Personálny manažment 2017“
HR 2020: TRH PRÁCE 4.0. TECHNOLÓGIE. INOVAČNÁ KULTÚRA


3. – 4. október 2017 | Bratislava, Hotel DoubleTree by Hilton

 

               

V priebehu najbližšieho desaťročia bude na Slovensku naďalej klesať počet 30-ročných a narastať počet 50-nikov. Odborníci hovoria, že do roku 2030 polovica dnešných pracovných pozícií nebude existovať. Spoločnosti tlačia na inovácie, ako ale zabezpečiť aby sa do firmy dostali “inovačné typy”? Máme začať zamestnávať pravo-hemisferické profily (kreatívcov) aj na ľavo-hemisferické pracovné pozície? Aké sú merateľné elementy firemnej kultúry? Dajú sa orientovať na podporu inovácií a akú rolu v ich budovaní a podpore zohráva HR? A nemá sa najskôr HR samo inovovať?
Otázok, ktoré by mali trápiť dnešných lídrov organizácií o blízkej budúcnosti práce a pracovnej sily, je mnoho. Spoločne s našimi spíkrami (ktorých mená sa dozviete TU) sa pokúsime na konferencii hľadať na niektoré z nich odpovede. Na konferencii vystúpi mimoriadne rôznorodá a multikulturálno-multigeneračná skupina spíkrov aj preto, lebo práca HR je čím ďalej tým intenzívnejšie multidisciplinárna. Čakajú Vás opäť dva dni plné odborných prednášok, networkingu a výmeny skúseností. Viac>>

Na konferenciu Vás osobne pozýva Maxim Strashun, Head of Talent Development EMEA, Lenovo Slovakia, jeden zo zahraničných spíkrov konferencie. Maxim vystúpi v bloku „Technológie“, a na konferencii bude rozprávať o „remote“ manažmente. Viac sa dozviete vo videopozvánke TU.
HRcomm a týždenník TREND pozýva na TREND konferenciu Personálny manažment 2017
HRCOMM MASTERCLASS SUMMIT

2. ročník HRcomm masterclass summit 2017
ART OF INNOVATION


9. november 2017 | Bratislava, Radisson Blu Carlton Hotel

Nenechajte si ujsť príležitosť na stretnutie s inšpiratívnousvetovo uznávanou spíkerkou, Nadyou ZHEXEMBAYEVA, profesorkou, majiteľkou konzultačnej spoločnosti a autorkou, ktorá je označovaná ako „Guru inovácií“ a „Kráľovná inovácií“.
Na masterclasse sa budeme venovať téme inovácií, naliehavej potrebe pretvárania sa na organizačnej aj osobnostnej úrovni. Viac >>
 
HRcomm Masterclass Summit je nový formát eventu, ktorý sme priniesli v roku 2016. Našim cieľom je priniesť na Slovensko raz do roka spíkra svetového formátu a tým obohatiť našu komunitu o zdieľanie nových skúseností, vedomostí a poznatkov a zároveň napĺňať našu víziu – ale o nej sa dozviete viac v priloženom videu Braňa Vargica, prezidenta HRcomm.

Sledujte nás na sociálnej sieti Facebook a LinkedIn a už čoskoro Vám predstavíme viac...

HRcomm Masterclass Summit 2017
HRCOMM & CHOPOK NR.2: TO NAJLEPŠIE ZO SLOVENSKEJ HR KOMUNITY

V dňoch 25. a 26. mája sme spolu so 160 účastníkmi strávili dva dni plné inšpiratívnych spíkrov a ich praktických skúseností, neformálny networking s kolegami z brandže a príjemnú priateľskú atmosféru na našej druhej chopkovej klasike, ktorú sme tento rok organizovali spoločne s e-learnmedia CAFÉ. Na konferencii sme sa venovali téme DIGITÁLNE TECHNOLÓGIE PRE VZDELÁVANIE A ROZVOJ,  kde spíkri predstavili trendy a inšpirácie z oblasti elektronického vzdelávania a nových digitálnych technológií.
Ako milú spomienku máme pre Vás pripravené krátke video pod názvom „HRcomm & e-learnmedia CAFÉ - Chopok Nr. 2: To najlepšie zo slovenskej HR komunity“. Konferenciu si môžete pripomenúť aj prostredníctvom fotografií, dostupných na web stránke www.hrcomm.sk/vzdelavaci, v časti Galéria. Viac fotografií aj z večerného networkingu nájdete na našom HRcomm profile na Facebooku.

HRcomm & e-learnmedia CAFÉ - Chopok Nr. 2: To najlepšie zo slovenskej HR komunity
SYNERGIE A PARTNERSTVÁ

Veľmi sa tešíme, že Vám môžeme predstaviť víťazov jednotlivých súťaží, aj keď nie všetkých bolo HRcomm tento rok partnerom :)  Všetkým víťazom srdečne gratulujeme!

VÍŤAZ OCENENIA HRLEADER

Aj keď sme v tomto roku neboli odborným garantom ocenenia HRLeader, sme veľmi hrdí, že toto ocenenie získal Braňo Vargic, prezident HRcomm. Poslaním ceny HRLeader je nachádzať a zviditeľňovať tie najinšpiratívnejšie osobnosti v HR. Ľudí, ktorým záleží na profesionalite, neustálom zlepšovaní oblasti HR, etike a hodnotách. Ľudí, ktorí pre nás všetkých môžu byť vzorom. Prinášame Vám krátky rozhovor s Braňom, víťazom ocenenia HRLeader, ktoré je určené najinšpiratívnejšej osobe v HR na Slovensku. Viac >>

VÍŤAZ OCENENIA HRTALENT

Ocenenie HRTalent, ktoré je určené najvýraznejšej osobnosti spomedzi šikovných mladých ľudí, ktorí sú na začiatku svojho pôsobenia v oblasti HR, získala Mirka Rusnoková, HR Manager spoločnosti Exponea. Rozhovor s Mirkou, ktorá pokladá za svoju silnú stránku vášeň pre technológie, si môžete prečítať  TU
 
Vyjadrenia členov poroty o silných stránkach štyroch finalistov, ktorými sú Barbara Kotlárová, SYNERGIE Slovakia; Miroslava Rusnoková, Exponea; Daniela Bodnárová, T-Systems Slovakia a Jethro DiMeo, Lenovo, si môžete pozrieť TU.

NÁRODNÝ VÍŤAZ OCENENIA GOLDEN CLIP AWARDS 2017

Národným víťazom o najlepšie Employer Branding video sa stala spoločnosť Lidl Slovensko, ktorá získala 1. miesto v rámci slovenských nominácií. Video si môžete pozrieť TU.


Golden Clip Awards 2017, ocenenie pre najlepšie svetové video prezentujúce firmu ako zamestnávateľskú značku, ocenilo tri najlepšie svetové videá dňa 27.4.2017 na podujatí World Employer Branding Day v Budapešti, o čom sme informovali v predchádzajúcom čísle newslettera (bližšie informácie ako aj víťazné videá si môžete pozrieť TU.
NOVÍ ČLENOVIA HRCOMM

Predstavujeme Vám nových členov, ktorí sa rozhodli vstúpiť medzi nás HRcomm-ákov a aktívne sa zapájať do HR komunity, networkovať, zdieľať best practices a svoje know-how s ostatnými HRistami.

DHL Logistics (Slovakia), spol. s r.o.

Kontaktná osoba: Zuzana BALOGHOVÁ, Country HR Director

„DHL Supply Chain Slovensko je jedna z piatich divízii DHL na Slovensku, ktorá je popredným poskytovateľom prepravných a logistických služieb. V súčasnosti na Slovensku zamestnávame viac ako 3 000 zamestnancov a disponujeme skladovou plochou, ktorá by zabrala viac ako 50 futbalových ihrísk.“ Viac >>

Zuzana BALOGHOVÁ

Prečo sme sa rozhodli stať sa súčasťou HRcomm?

„Zásadné rozhodnutie padlo po absolvovaní workshopu HRcomm, na ktorý ma pozvala pani Dr. Zukalová. Okrem toho, že som opäť videla mnoho známych kolegov z „brandže“ a zoznámila sa s osobnosťami slovenského HR, ktoré som dovtedy osobne nestretla, bola to atmosféra komunity a inšpirácia, ktorou pre mňa členovia komunity sú.“ 

Bel Power Solutions, s.r.o.

Kontaktná osoba: Monika VARGHOVÁ, HR manažér

„Spoločnosť Bel Power Solutions so sídlom v Dubnici nad Váhom, v Trenčianskom kraji, je nadnárodná spoločnosť patriaca do skupiny Bel Fuse, Inc. Na slovenskom trhu úspešne pôsobí od roku 1997, do roku 2014 známa ešte pod názvom Power-One, s.r.o. Spoločnosť sa špecializuje na vývoj a výrobu spínaných napájacích zdrojov so širokým typovým a výkonovým rozsahom a napájacích modulov (DC-DC, AC-DC, a DC-AC meniče) pre odvetvia dopravy, priemyslu, telekomunikácií, medicíny ako aj spotrebnej elektroniky. Technológiou ako aj parametrami svojich výrobkov sa Bel Power Solutions zaraďuje medzi najväčších výrobcov napájacích zdrojov na svete. V súčasnosti zamestnávame takmer 600 pracovníkov.“ Viac >>

Monika VARGHOVÁ

Prečo sme sa rozhodli stať sa súčasťou HRcomm?

„Súčasťou HRcomm-u sme boli už v minulosti ešte pod názvom Power-One, takže sa nepovažujeme za nováčika v tejto skupine.  Byť súčasťou skupiny, ktorá zdieľa podobné témy, hľadá riešenia na ľudskej i profesnej báze môže byť jedine vzájomne inšpirujúce.“

ČLÁNKY, BLOGY

Pomodoro: technika, ktorá Vám môže pomôcť konečne urobiť aj dlho odkladané úlohy

Simona Socratousová, konzultant, ADDA Consultants, s.r.o.

„Aj vám sa stáva, že jedna Vaša úloha je rozkúskovaná do celého dňa, pritom by na to stačili 2 hodiny sústredenej práce? Niekedy za odpútanie pozornosti nemôžeme a musíme to vybaviť naozaj v tej sekunde. Naopak, niekedy sa až radi necháme vyrušiť vonkajšími podnetmi, aj keď nie sú urgentné. Najmä keď pracujeme na úlohe, ktorá nepatrí medzi tie najobľúbenejšie…“ Viac >>

6 tipov ako zlepšiť HR marketing na pracovných ponukách

Andrej Winter, Founder & CEO, JobAngels.co, s.r.o.

„Pred tromi rokmi sme začali hľadať spôsoby, ako lepšie nájsť zamestnancov v online svete a na sociálnych sieťach. Pôvodne to bola cesta za robením krajších pracovných ponúk, pretože tie na klasických pracovných portáloch sa nám nepáčili. A stále sa nám nepáčia...“ Viac >>

Prečo sa sústrediť – ako funguje náš mozog?

Marián Minárik, Executive Partner, COMM-PASS

„Na čo v tejto chvíli myslíte? Venujete pozornosť čítaniu tohto článku alebo si uvedomujete čo všetko ešte musíte dnes postíhať? Multitasking sa stal fenoménom dnešnej doby. Ale je tu problém – náš mozog multitasking nezvláda. Neveríte?“ Viac >>

Zdravé firmy? Ako na to?

Andrej Blanárik, konateľ, Zdravie.sk

„Už Mária Terézia si v 18. storočí uvedomila, že keď chcela pozdvihnúť obyvateľstvo musela zaviesť mnohé reformy. Napríklad školskú reformu – kde zaviedla „Trivium“ pre každé dieťa, aby vedelo čítať, písať a počítať. Uskutočnila aj zdravotnícku reformu, ktorej súčasťou bolo chrániť obyvateľstvo pred nákazlivými chorobami a vykonávať osvetu u prostého obyvateľstva. V dnešnej dobe, keď sa verejné zdravotníctvo dlhodobo zmieta v kríze, je zodpovednosťou zamestnávateľov vzdelávať a podporovať svojich zamestnancov aj po zdravotnej stránke.“ Viac >>

HRCOMM ODPORÚČA

Konferencia Employer Branding Experience 2017 – BrandBakers, s.r.o.

21. september 2017 | Praha

Konferencia o tom, ako sa vedú a naberajú ľudia tam, kde to funguje. Neustále premýšľame, ako firmám ukázať, že značka nie je iba o správne vytvorenej stratégii, ale predovšetkým o stratégii konzistentne zostavovanej. Že značka zamestnávateľa sa nebuduje definovaním EVP (Employer Value Proposition), ale až jeho dlhodobým a trpezlivým naplňovaním a skladaním, dielik k dieliku, ako veľké puzzle - primárne vo vzťahu k zamestnancom (nie kandidátom = budúcim zamestnancom). Proste a jednoducho sa žiadna značka nevybuduje tým, čo o sebe budete hovoriť, ale tým, čo budete vo vnútri svojich firiem robiť. Viac >>

PMF Inštitút „Program HR Stratég“ – People Management Forum

september 2017 - január 2018 | Praha

PMF Inštitút otvára v Prahe 7. – 8. septembra ďalší beh najprestížnejšieho certifikačného programu HR STRATÉG. Program je určený pre HR riaditeľov a manažérov, veľmi seniorných HR Business Partnerov a ako jediný i pre majiteľov, riaditeľov, generálnych riaditeľov a manažérov menších a stredných firiem.
Programy PMF Inštitútu sú na trhu vysoko oceňovaný aj vďaka výberu skúsených atraktívnych lektorov. Hlavnými lektormi programu HR STRATÉG sú Hana Velíšková, Renomia; Braňo Hunčík, Penta; Jana Riebová, Samsung, Ctirad Lolek z O2 a Hana Krbcová z ČEZ. Pre členov HRcomm platí zvýhodnená cena. Viac >>


www.hrcomm.sk
HRcomm - Združenie pre riadenie a rozvoj ľudských zdrojov
Kominárska 2 | 831 04  Bratislava
 
tel.:         +421 (0) 2 5564 2471
e-mail:    hrcomm@hrcomm.sk
web:       www.hrcomm.sk
               www.hrcomm-masterclass.eu              
Copyright © 2017 HRcomm - Združenie pre riadenie a rozvoj ľudských zdrojov, All rights reserved.