Copy
HRcomm Newsletter_Jún 2022
View this email in your browser
SLOVO NA ÚVOD
Milí členovia a priatelia HRcomm,
 
konečne je tu čas na chvíľku sa zastaviť a vychutnať si prvé letné dni, posedenie na terasách, či stretávanie sa s blízkymi. Verím, že viacerí z vás už majú plány, ako počas leta stráviť chvíle s rodinou a priateľmi, ktoré nám dúfajúc nenarušia žiadne „covidové“ opatrenia. Predtým ako sa rozbehneme v ústrety týchto čarovných dní, dovoľte mi prihovoriť sa k vám prvýkrát v pozícii členky predstavenstva HRcomm.
Máme za sebou prvý polrok a za ním množstvo tvorivých chvíľ, programov, workshopov a inšpirácií. V čom bol tento polrok iný, čo nám priniesol?
V HRcomm sme naštartovali rozvoj HR talentov/nadšencov skvelou platformou GroWith HRcomm. Gestorkou nemôže byť nikto iný ako minuloročná víťazka HRTalent – Peťka Matejíčková, ktorá svojou veľkou energiou a odhodlaním spojila už viac ako 100 HR nadšencov
 
Spustili sme v rôznych formách aktivity na podporu pre ľudí z Ukrajiny, napríklad organizovaním bezplatného webinára zameraného na legislatívnu, daňovú a imigračnú oblasť. Našej výnimočnej Ľudke Guerin sa podarilo zorganizovať unikátne online networkingové stretnutie členov HRcomm a členov Ukrajinskej HR PRO komunity. Boli to silné chvíle plné emócií, ako aj zdieľania rád a kontaktov, na ktoré sa dá v prípade núdze obrátiť. Táto energia nebola márna a skutočná pomoc sa následne dostavila tam, kde to bolo možné. V neposlednom rade pod záštitou APPA organizujeme verejnú zbierku pre zdravotne hendikepované deti z Ukrajiny.
 
V spolupráci s vedúcimi klubov sme pre vás pripravili pod vedením Zuzky Boorovej niekoľko odborných webinárov, a tiež legislatívnych webinárov pod taktovkou Dášky Zukalovej.
 
Mojou srdcovkou medzi našimi HRcomm aktivitami bola určite naša májová konferencia Chopok Nr.1 na tému Diverzita a Inklúzia. Ako jednej z gestorov konferencie, ale aj zapálenej ambasádorke diverzity a inklúzie, mi bolo veľkou cťou namiešať spolu s mojimi kolegami Jarom Grygarom a Ľudkou Guerin „cocktail“ rozmanitých spíkrov. Naša chopková klasika bola opäť raz jedinečná! Som veľmi rada, že budem mať v tomto newsletteri ešte priestor, obhliadnuť sa za ňou detailnejšie.
 
Nesmiem opomenúť spustenie už 3. ročníka Ocenenia HR inšpirácia, ktoré spozná svojich víťazov 22. septembra 2022 a my budeme mať opäť možnosť vidieť  sa „naživo“ pri odovzdávaní tohto ocenenia.
 
Napriek tomu, že prichádza leto a s ním spojené spomínané oddychové chvíle, my už intenzívne pripravujeme našu októbrovú chopkovú konferenciu na tému Well-being v rozbúrenom mori zmien.
 
Na záver mi dovoľte poďakovať vám za vašu priazeň, ako už bolo povedané mnohokrát, bez vás by naša práca nedávala zmysel.
 
Užívajte krásne leto. 😊
Mirka Rychtárechová
 členka predstavenstva HRcomm

 
OBHLIADNUTIE ZA KONFERENCIOU CHOPOK Nr. 1
Konferencia Chopok Nr. 1/2022
Poobhliadnime sa v krátkosti očami Mirky Rychtárechovej za našou prvou tohtoročnou chopkovou konferenciou, ktorá sa tento krát viedla v téme Diverzity a Inklúzie v krásnom prostredí Demänovskej doliny.

Prečo Diverzita a inklúzia?
Diverzita a inklúzia nie je len vznešená téma, ktorá patrí do vyspelej spoločnosti. Je to i kľúč k tomu, ako udržať spokojných zamestnancov, či prilákať nových. Veď čo môže byť viac pre nás všetkých, ak sa v práci cítime byť sami sebou bez obáv z odsudzovania, kde sa rozvíja náš individuálny potenciál?

 Viac >>
ĎAKUJEME NAŠIM PARTNEROM:
Zároveň si môžete našu konferenciu pripomenúť prostredníctvom fotografií TU.
SAVE THE DATE 2022
Poznačte si vo svojich kalendároch termíny ďalších TOP podujatí HRcomm a staňte sa ich súčasťou​:
KONFERENCIE
Konferencia Chopok Nr.2/2022
20. - 21. október 2022 | Demänovská dolina, Wellness Hotel Chopok
****
Téma: Well-being v rozbúrenom mori zmien   Viac >>
INÉ
HRcomm networking party
22. september 2022 | Bratislava

Podujatie je určené pre členov a partnerov HRcomm, ktorého súčasťou bude aj vyhlasovanie víťazov ocenenia HR inšpirácia.
HRcomm KLUBY
Nové aj staré 
 
Leto sa nám derie cez okná do domov, bytov aj kancelárií a každý z nás už strihá meter a počíta dni, ktoré ešte musí odkrútiť, kým konečne vykročíme do dovolenkových dní.
Pre mnohých z nás HR-istov boli posledné mesiace pekne naplnené aj preplnené a mnohí z nás sa rozhodne nenudili.

Pokovidový návrat do ofisov spolu s množstvom nových tém, ktoré žiaľ priniesla vojna na Ukrajine, s ňou letiaca inflácia aj úroveň cien všetkého, ale i celkom slušne roztancovaný pracovný trh boli hedlajny väčšiny z nás. Všetci spolu, aj keď každý sám po tieto dni špekulujeme nad plánom personálnych nákladov na nasledujúce obdobie, či tuho rozmýšľame nad tým, aké percento rastu základných miezd dáme ako premisu na budúci rok do plánu.

Všetci riešime mnoho tém naraz a popri tom sa určite nielen mne občas stane, že dni mi preletia ako namydlený blesk a ja si znovu ráno okolo siedmej uvedomím, že už zas sa znovu pozerám do spätného zrkadla, keď vbieham na D1 smer Bratislava.

Zmeny sa nám dejú v priamom prenose každú chvíľu, niektoré len prehrmia okolo nás, na niektorých už treba aj priložiť ruku k dielu a niektoré si musíme celkom vážne odmakať. Aj na starých známych chodbách v práci sa stretávame nielen so starými známymi, ale pribudlo i zopár nových tvárí, ktoré sa počas pandémie stali našimi novými kolegami, aj kde spojiť si tvár s menom sme si mohli až počas posledných týždňov. Rovnako je to i v HRcomm. 
Viac >> 

ČLENSKÁ ZÓNA 
Všetci členovia HRcomm majú nepretržitý prístup k nahrávkam našich podujatí v členskej zóne na www.hrcomm.sk. V prípade, že nemáte prihlasovacie údaje, neváhajte nám napísať na hrcomm@hrcomm.sk.
 
OCENENIE HR INŠPIRÁCIA

Už tento štvrtok (30. 6. 2022) sa uzatvára nominácia vašich výnimočných projektov inovatívneho riešenia v HR. Využite posledné dni a prihláste vaše projekty do tretieho ročníka ocenenia #HRinšpirácia.

Hlavným cieľom ocenenia #HRinšpirácia je oceniť výnimočné projekty inovatívneho riešenia v oblasti HR. Nie vždy sa však musí jednať o prevratnú vec. Revolučnou zmenou možno nazvať aj zavedenie štandardizovaného projektu v neštandardných podmienkach. 
Ocenenie má slúžiť ako motivácia pre zamestnancov HR oddelení nebáť sa prísť s novými myšlienkami. 

CENY OCENENIA HR INŠPIRÁCIA:
V rámci ocenenia #HRinšpirácie sa udeľujú 2 ceny:

  • Cena HR verejnosti (udelená HR verejnosťou) a
  • Cena CEO´s (udelená vybranou odbornou porotou). Porota je zostavená zo CEO´s spoločností, ktoré sa dostali do povedomia inovatívnym prístupom, čím je dosiahnutá nestrannosť hodnotenia.

POROTA CENY CEO´s 2022:
Súčasťou odbornej poroty pri posudzovaní projektov ocenenia #HRinšpirácia v roku 2022 budú tieto inšpiratívne osobnosti. Viac sa o nich dozviete TU.

PRIHLÁSENIE INOVATÍVNEHO HR PROJEKTU A HODNOTIACE KRITÉRIÁ:
Do súťaže #HRinšpirácia sa môže prihlásiť spoločnosť, HR oddelenie spoločnosti, ktorá úspešne implementovala inovatívny projekt v oblasti HR s preukázateľne pozitívnym dopadom na túto oblasť, ideálne po dobu aspoň jedného roka od zavedenia projektu do praxe, čo však nie je podmienkou pre jeho prihlásenie. Viac informácií nájdete TU.
Do minuloročného ocenenia #HRinšpirácia sa v roku 2021 prihlásilo 23 projektov.

Prihlásiť môžete aj viac projektov naraz.
GroWith HRcomm - PLATFORMA PRE NADŠENÝCH HR-ISTOV

Iniciatíva, ktorá pomáha slovenskému HR posúvať sa tým správnym smerom

Pred pár mesiacmi sme naštartovali vynovenú platformu určenú na zdieľanie skúseností a podporu rozvoja našich kolegov z HR oblasti. S Petrou Matejíčkovou, členkou predstavenstva HRcomm sme sa porozprávali o tom, ako ona vidí platformu GroWith HRcomm, čo považuje za jej najväčší prínos a čo ju motivovalo stať sa jej gestorkou.  Viac >>

POMOC PRE UKRAJINU

Pomôžte spolu s nami zdravotne hendikepovaným deťom z Ukrajiny, ktoré aj napriek situácii, v ktorej sa ocitli, potrebujú špeciálne rehabilitácie.

HRcomm pod záštitou APPA organizuje verejnú zbierku s cieľom získania finančných prostriedkov na absolvovanie špeciálnych rehabilitácií pre zdravotne hendikepované deti z Ukrajiny.

Zaujíma vás, pre koho konkrétne je zbierka určená a ako môžete pomôcť aj vy? Viac >>

 

PARTNERSTVÁ A SYNERGIE
"Vyspovedali" sme víťazku ocenenia HRTalent 2022 
Vo štvrtok, 16. júna 2022, sme sa dozvedeli víťazku ocenenia HRTalent 2022, ktorou sa stala Veronika Bátorová, HR marketing team leader  v spoločnosti Lidl Slovenská republika.
Ako odborný garant ocenenia HRTalent 2022 Veronike srdečne gratulujeme a zároveň sme si ju dovolili pre vás trošku "vyspovedať" a spoznať túto talentovanú HR-istku bližšie. Rozhovor s inšpiratívnou Veronikou si môžete prečítať TU.
PRE MILOVNÍKOV DOBRÝCH KNÍH A INŠPIRATÍVNYCH ROZHOVOROV
Niektorí z našich inšpiratívnych hostí z májovej chopkovej konferencie sa s nami podelili o svoje tipy na knihy či podcast. Nechajte sa inšpirovať ich výberom:
 
PODCAST: Odsúdení na neúspech od Zuzany Kovačič Hanzelovej
Tip od Lucie Paškovej  Strategy, Vision, Founding Partner │ CURADEN Slovakia 

Podľa Lucie je to vynikajúci podcastový seriál, keď sa chce človek dovzdelať a pochopiť dôvody, prečo je na Slovensku veľká časť rómskej komunity na hranici chudoby a čo s tým ako zamestnávatelia môžeme naozaj urobiť. Ideálne vypočuť si celý seriál, alebo určite aspoň  jednu časť, a to 4. časť Práca. Podcast si môžete vypočuť TU>>.
KNIHA: Ľudskosť od Rutgera Bregmana
Tip od Martina Kuruca  Generálny riaditeľ │ Tesco na Slovensku 

Táto kniha ponúka veľmi zaujímavý a nový pohľad na naše dávne dejiny, 200 tisíc rokov späť. Inšpiruje názorom, že sme od prírody prívetiví, zameraní na spoluprácu viac ako na konkurenciu a že sme náchylní si viac dôverovať ako neveriť.
KNIHA: Zbavte sa zvyku byť sami sebou od Dr. Joe Dispenza
Tip od Mariána Ligdu  Parahokejista

Rád sa zaujímam o veci, ktoré nás robia ľuďmi akými sme. Aby som pochopil iných, musím najskôr vedieť porozumieť sám sebe. Túžim sa v živote posúvať ďalej.
Pridávame aj naše HRcomm tipy: 
Očami HR

Vypočujete si podcast Jany Sliackej, ktorá sa venuje rôznym témam, ktoré inšpirujú HR profesionálov a v poslednom podcaste sa rozprávala s našou prezidentkou HRcomm, Ľudkou Guerin, na tému HR ako strategický partner biznisu. Podcast si môžete vypočuť TU >>.
Forbes espresso HR
 
Pozrite si rozhovor Dalibora Slávika, ktorý tentokrát diskutoval s Luciou Štellerovou. Lucia dokázala od roku 2009  budovať v Bratislave značku, ktorá rezonuje vo svete tech huntingu/IT headhuntingu. Ako sa Lucia dostala k práci headhunterky? Aké chyby robia firmy, keď hľadajú IT expertov? Či prečo je dobré držať krok s technológiami aj keď nie ste v IT? Dozviete sa TU>>.
AKTIVITY PARTNEROV

HR Roundtable - Ako si udržať tých najlepších vo firme (aj vo výrobe)
30. jún 2022 | Liptovský Mikuláš, Gergonne Slovensko / online 

Inšpirácie z praxe a výskumov o tom, ako si udržať tých najlepších zamestnancov (fluktuácia vs. motivácia) nielen vo výrobných spoločnostiach. Viac >>

DNA LÍDRA nevšedné spojenie biznisu a kultúry
26. september 2022 | Bratislava, Divadlo Nová scéna 

Biznis podujatie, ktoré zmení Vašu DNA. Nevšedné spojenie biznisu a kultúry, ktoré prináša Poradca podnikateľa. Ostrieľaný moderátor Slávo Jurko vyspovedá priamymi otázkami 8 úspešných hostí z rôznych biznis oblastí, ktorí sa s Vami podelia o svoje úspechy. Viac >>

e-learnmedia CAFÉ 2022 – konferencia o digitálnom vzdelávaní
12. október 2022 | Bratislava, Lindner**** Hotel Gallery Central

Hlavná myšlienka a zameranie 12. ročníka konferencie je Symbióza ľudí a technológií. Poďme sa spoločne pozrieť na to, ako môže vyzerať súčasnosť aj budúcnosť vzdelávania na pracovisku, kde sa ľudia a technológie navzájom dopĺňajú.  Viac >>

Otvorený tréning Process Communication Model I
13. - 14. október 2022 | Bratislava, hotel West na Kolibe

Príďte sa naučiť, ako efektívnejšie komunikovať so svojim okolím! Tréning je zameraný na identifikáciu vášho unikátneho mixu osobnosti a následnú praktickú aplikáciu princípov efektívnej komunikácie. Na školení si osvojíte základné zručnosti PCM.  Viac >>

 
www.hrcomm.sk
Website
Facebook
LinkedIn
YouTube
HRcomm
Prievozská 5434/6A
821 09  Bratislava - Ružinov
 
tel.:         +421 905 754 332
e-mail:    hrcomm@hrcomm.sk
web:       www.hrcomm.sk           
Copyright © 2022

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
  






This email was sent to andrea.gondova@hrcomm.sk
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
HRcomm · Prievozská 5434/6A · Bratislava - Ružinov 82109 · Slovakia

Email Marketing Powered by Mailchimp