Copy
HRcomm Newsletter_Marec 2023
View this email in your browser
SLOVO NA ÚVOD

Milí členovia a priatelia HRcomm,
 
s radosťou vám predstavujem najnovšie vydanie nášho newslettera, ktorý sa zameriava na HRcomm aktivity, ktoré vám tento polrok 2023 prinášame.
Keďže sa svet práce neustále vyvíja, je dôležité, aby sme mali prehľad o najnovších trendoch, poznatkoch a osvedčených postupoch. A aký je najlepší spôsob, ako to urobiť? No predsa zdieľaním našich skúseností a učením sa jeden od druhého.
Po dlhšej prestávke začíname s HR konferenciou v Bratislave, ktorú organizujeme spolu so SMEkonferencie pod názvom People&Business: Work of Future - Slovensko 2023. Radi vás privítame už 23. marca v hoteli NH Gate One. Detailnejšie informácie ohľadne programu nájdete na linku nižšie v našom newsletteri.
Zároveň pripravujeme klubové podujatia zamerané na oblasti, ktoré ste vy identifikovali ako témy pre rok 2023. Ďakujeme za vyplnenie a hlasovanie v našom krátkom prieskume, ktorý prebiehal v decembri minulého roka a v januári tohto roka. Vždy sa snažíme v HRcomm reflektovať na vaše potreby a témy, ktoré vás zaujímajú, a preto ma teší vaše zapojenie do týchto aktivít. Ide o spoluprácu nás všetkých v HR komunite.🙏
Otvorili sme ďalší ročník ocenenia HR inšpirácia. Verím, že tento projekt si už získal vašu pozornosť a zapojíte sa a zabojujete o ocenenie HR verejnosti a ocenenie CEO´s. Ako už veľakrát spomínané zdieľať a inšpirovať sa je našim primárnym poslaním a mňa teší záujem HR komunity byť toho súčasťou!💙
Okrem iného sa môžete tešiť na našu “chopkovú konferenciu”, ktorá sa bude konať 27. - 28. apríla v hoteli Chopok v Demänovskej doline. Pozrieme sa na odmeňovanie vs. vzdelávanie - do čoho investovať a čo sa nám viac „oplatí”.
HR profesionáli i biznis lídri sa s nami podelia o svoje úspešné príbehy a ponaučenia. Teší ma, že pozvanie prijali spíkri ako Michal Meško (CEO, Martinus), Robert Chrištof (CEO, mBank), Andrea Vadkerti, Marek Chariš (Central Europe HR Director, Syráreň Bel Slovensko) a mnohí ďalší. Viac informácií nájdete v tomto newsletteri, ale aj na našej web stránke. Už teraz vidíme veľký záujem, preto neváhajte a pridajte sa k nám! Úprimne sa na vás teším.😊
A teraz taká malá pikoška😎, priznám sa, chcela som vyskúšať chatgpt, zadala som požiadavku, aby mi napísal “foreword for newsletter to HR community …” a časť tohto textu je ním napísaná… upravila som si ju, avšak som “užasnutá” touto technológiou! Nie je to skvelé, ako nám technológie vedia pomôcť? Čím ďalej tým viac si uvedomujem, že sú a budú súčasťou nášho pracovného i súkromného života, a keď budeme dostatočne “šikovní“ a budeme ich správne využívať v náš prospech, budeme z toho len profitovať.
Technológie, AI, transformácie organizácií, digitalizácia, to budú témy aj našich ďalších aktivít, ktoré pre vás pripravujeme!
Bude to naozaj skvelý rok, preto sa oplatí sledovať nás, či byť našim členom.😇😊
A posledná informácia za mňa, tento rok HRcomm oslávi svoje 30. výročie pôsobenia na Slovensku!🎊 Ja som nesmierne hrdá, že to s vami oslávime vo veľkom štýle! Pripravujeme pre vás, našich HRcomm členov, veľkolepú oslavu! Všetky informácie budeme s vami čoskoro zdieľať.
Mne len ostáva povedať  “stay tuned”!!!🎊🎂🥂

Ďakujem za vašu podporu a vidíme sa na našich HRcomm aktivitách!

S úctou,
Ľudka Guerin
Prezidentka HRcomm

 
SAVE THE DATE 2023
Poznačte si vo svojich kalendároch termíny našich tohtoročných konferencií a staňte sa ich súčasťou​:
Konferencia SME & HRcomm: People Business Summit 2023
23. marec 2023 | 9:00 - 17:00 | Bratislava, NH Bratislava Gate One
Téma: Future of Work - Slovensko 2023   Viac >>
Konferencia Chopok Nr. 1/2023
27. - 28. apríl 2023 | Demänovská dolina, Wellness Hotel Chopok****
Téma: Vzdelávanie vs. Odmeňovanie - nutnosť alebo kľúčová stratégia úspešnej firmy?  Viac >>
Konferencia Chopok Nr. 2/2023
19. - 20. október 2023 | Demänovská dolina, Wellness Hotel Chopok****
 
HRcomm KLUBY
HRcomm kluby aj v roku 2023

Klasický novoročný štart máme za sebou a pred nami sa začína sezóna webinárov, ktoré pre vás v HRcomm kluboch pravidelne pripravujeme.

Pár rokov dozadu sme klubové aktivity v HRcomm rozdelili podľa regiónov a už viac ako 10 rokov existujú 4 kluby, za ktoré je vždy zodpovedný vedúci HRcomm klubu. 

Počas našich klubových stretnutí sa v rámci vedúcich klubov budete stretávať s dvomi novými tvárami. Vítam medzi nami Ami Marcinovú a Zuzanu Lučanskú.

A aké témy sme si pre HR komunitu pripravili na rok 2023?  Viac >>

ČLENSKÁ ZÓNA 
Všetci členovia HRcomm majú nepretržitý prístup k nahrávkam našich podujatí v členskej zóne na www.hrcomm.sk. V prípade, že nemáte prihlasovacie údaje, neváhajte nám napísať na hrcomm@hrcomm.sk.
 
OCENENIE HR INŠPIRÁCIA

Spúšťame štvrtý ročník ocenenia HR inšpirácia = hľadania tých najinšpiratívnejších projektov, ktoré sa vám podarili v oblasti HR.

Hlavným cieľom ocenenia HR inšpirácia je oceniť výnimočné projekty inovatívneho riešenia v oblasti HR. Nie vždy sa však musí jednať o prevratnú vec. Revolučnou zmenou možno nazvať aj zavedenie štandardizovaného projektu v neštandardných podmienkach. 
Ocenenie má slúžiť ako motivácia pre zamestnancov HR oddelení nebáť sa prísť s novými myšlienkami. 

Hnacím motorom pre vznik ocenenia HR inšpirácia je potreba podporiť prínos inovatívnych riešení v oblasti HR a zároveň chýbajúce spoločenské uznanie pre odvahu jednotlivcov alebo tímov meniť zaužívané postupy k lepšiemu. 

Ak ste zrealizovali vo vašej spoločnosti inšpiratívny projekt alebo projekty, neváhajte a dajte nám o ňom/nich vedieť do 30. júna 2023. Všetko dôležité sa dozviete na www.hrinspiracia.sk.

GroWith HRcomm - PLATFORMA PRE NADŠENCOV A TALENTY V HR OBLASTI

Spustili sme ďalší ročník stretnutí GroWith HRcomm, kde s našimi členmi GroWith HRcomm a inšpiratívnymi hosťami vytvárame podnetnú diskusiu a zdieľame navzájom naše skúsenosti a poznatky.

NA ČO SA MOŽU ČLENOVIA GroWith HRcomm TEŠIŤ TENTO ROK?

  • 7 tematických hybridných stretnutí s inšpiratívnymi hosťami
  • 2 neformálne networkingové stretnutia
  • podporu v oblasti legislatívy
  • pokračovanie našej súkromnej facebookovej skupiny
  • benefity, ktoré sa oplatia :)
Pre koho je platforma určená, čo znamená byť členom GroWith HRcomm a aké výhody vyplývajú z členstva v GroWith HRcomm? Všetko o platforme GroWith HRcomm nájdete na www.hrcomm-growith.sk
 
LEGISLATÍVNE OKIENKO
Vnútorný predpis zamestnávateľa v cudzom jazyku – je to vôbec legálne?

Používanie slovenského jazyka v pracovnoprávnych vzťahoch upravuje zákon č. 270/1995 Z.z. o štátnom jazyku v znení neskorších predpisov, ktorý v § 8 ods. 2 upravuje: „Písomné právne úkony v pracovnoprávnom vzťahu alebo v obdobnom pracovnom vzťahu sa vyhotovujú v štátnom jazyku; popri znení v štátnom jazyku sa môže vyhotoviť aj obsahovo totožné znenie v inom jazyku.“ Viac >>

PARTNERSTVÁ A SYNERGIE
Pomohli sme 4-ročnej Veronike s rehabilitáciami
 
Naša minuloročná verejná zbierka pod záštitou APPA, ktorá bola zameraná na cielenú pomoc ukrajinským deťom so zdravotným znevýhodnením, pomohla zlepšiť stav malej bojovníčke Veronike s detskou mozgovou obrnou. Pre malú bojovníčku sa prostredníctvom verejnej zbierky podarilo vyzbierať... Viac >>
Ocenenie HRTalent 2023
 
Nominácie na ocenenie HRTalent 2023 sú uzavreté. 22 mladých šikovných profesionálov z oblasti HR sa teraz pustí do vypracovania krátkeho zadania, ktoré následne odborná komisia vyhodnotí a vyberie štyroch finalistov. 
16. mája 2023 sa finalisti stretnú s členmi komisie
, ktorí na základe ich prezentácií a diskusií rozhodnú o víťazovi/víťazke ocenenia. Všetkým nominovaným držíme palce. Ocenenie HRTalent 2023 bude udelené počas galavečera 15. júna 2023.
Viac o ocenení nájdete na www.hrtalent.sk.
Ako sa rozprávať s človekom v duševnej nepohode?
 
Liga za duševné zdravie SR s podporou UNIQA SK pripravili unikátnu sériu online kurzov, kde sa dozviete, ako sa človek s problémom v oblasti duševného zdravia cíti a ako s ním môžete komunikovať, aby ste mu pomohli. O svoje skúsenosti sa osobne s vami podelia napr. Celeste Buckingham, Ján Gordulič, Miro Frindt, Braňo Jobus a ďalší ľudia, ktorí si takýmito problémami sami prešli a vedia, o čom hovoria.
Kurzy sú bezplatné, stačí kliknúť SEM
PRE MILOVNÍKOV ČÍTANIA
Keďže marec je mesiac knihy a knihy sú pre ľudskú myseľ tým, čo cvičenie pre telo, pridávame vám pár knižných tipov: 
Autor: Jakub Ptačin
Autor: Dave Ulrich
NOVÍ ČLENOVIA HRcomm
Radi by sme vám predstavili prvú časť našich nových členov:
VISSIM s.r.o.

Kontaktná osoba: Tatiana LUKÁČOVÁ​ I HR Manager

Vissim je nórska technologická spoločnosť, ktorá sa zaoberá vývojom softvéru a je dodávateľom senzorov a infraštruktúry na kľúč pre pokročilé námorné optimalizačné systémy. Pomáha klientom na celom svete monitorovať a optimalizovať priestor okolo veterných elektrární na mori a prístavných a pobrežných prevádzok, čo zvyšuje ich efektivitu, bezpečnosť, znižuje náklady, a podporuje environmentálnu udržateľnosť. Viac >>

SAM Headhunting Slovakia s.r.o.

Kontaktná osoba: Dušan EĽKO I Konateľ
 
SAM International predstavuje viac ako 20 rokov skúseností v oblasti headhuntingu, consultingu a business developmentu. SAM International je medzinárodná firma pochádzajúca z Dánska a s pobočkami vo viac než 15 krajinách EÚ, v UAE a Číne. Každý rok realizujeme 600 projektov na národnej alebo medzinárodnej úrovni. Viac >>
MENITY GROUP s.r.o.

Kontaktná osoba: Ing. Vladimír JANÍK I Managing Director

Je medzinárodná poradenská spoločnosť, ktorá je na Slovensku aktívnym členom Americkej obchodnej komory a Britskej obchodnej komory.  Špecializujeme sa na Executive Search a Leadership Advisory, najmä v sektoroch “digital & technology”, “automotive”, a “financial services”. Už viac ako šestnásť rokov pomáhame firmám získavať lídrov a budovať manažérske tímy svetovej kvality. Viac >>

DOXX - Stravné lístky spol. s r. o.

Kontaktná osoba: Katarína CHABREČKOVÁ I HR manager

DOXX – Stravné lístky už dávno nie sú len Stravenky, je slovenská firma a zamestnancom a zamestnávateľom prináša celý svet zamestnaneckých výhod. Uvedomuje si, že budúcnosť spoločností je postavená na kvalite a spokojnosti zamestnancov. Snaží sa vytvárať taký systém služieb, ktorý zvýši efektivitu práce s dôrazom na sociálne, osobné a duševné pohodlie zamestnanca. Viac >>

Národná diaľničná spoločnosť, a.s.

Kontaktná osoba: Mário OLEŠ​ I Vedúci odboru ľudských zdrojov

Vznikla 1. februára 2005. Zakladateľom a jediným akcionárom spoločnosti je štát, v mene ktorého koná MD SR. Poslaním NDS je napĺňanie potrieb užívateľov diaľničnej siete prostredníctvom vykonávania správcovských, investorských a obchodných činností, a to na základe programov Ministerstva dopravy Slovenskej republiky, programov Vlády Slovenskej republiky vrátane spoločných programov Slovenskej republiky a Európskej únie a medzinárodných zmlúv. Viac >>

AKTIVITY PARTNEROV
Certifikácia trénerov PCM 2023
apríl - júl 2023 | Bratislava
Využite jedinečnú možnosť stať sa certifikovaným trénerom Process Communication Model. Process Communication Model ® (PCM) je inovatívny komunikačný a osobnostný model, ktorý Vám umožní porozumieť svojmu sociálnemu okoliu, motivovať ho a efektívne s ním komunikovať.  Viac >>
Konferencia THE LEADERS 2023
15. jún 2023 | Bratislava - RIVER´S CLUB
Medzinárodná konferencia, ktorá prepája lídrov, expertov a inšpiratívne osobnosti z mnohých oblastí biznisu a z rôznych odvetví. Uvidíte len medzinárodných spíkrov a spíkerky, všetky prednášky a diskusie budú v anglickom jazyku. Súčasťou konferencie bude aj slávnostný galavečer spojený s udeľovaním odborného ocenenia HRTalent a ocenenia HRLeader. Viac >>
Otvorený tréning Process Communication Model I_ 2023
15. - 16. jún 2023 | Bratislava Viac >>
05. - 06. október 2023 | Bratislava Viac >>
Príďte sa naučiť, ako efektívnejšie komunikovať so svojim okolím! Tréning je zameraný na identifikáciu vášho unikátneho mixu osobnosti a následnú praktickú aplikáciu princípov efektívnej komunikácie. Na školení si osvojíte základné zručnosti PCM. 
 
www.hrcomm.sk
Website
Facebook
LinkedIn
YouTube
HRcomm
Prievozská 5434/6A
821 09  Bratislava - Ružinov
 
tel.:         +421 905 754 332
e-mail:    hrcomm@hrcomm.sk
web:       www.hrcomm.sk           
Copyright © 2023

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
  






This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
HRcomm · Prievozská 5434/6A · Bratislava - Ružinov 82109 · Slovakia

Email Marketing Powered by Mailchimp