Iniciatíva, ktorá pomáha slovenskému HR posúvať sa tým správnym smerom

 

Pred pár mesiacmi sme naštartovali vynovenú platformu určenú na zdieľanie skúseností a podporu rozvoja našich kolegov z HR oblasti.

S Petrou Matejíčkovou, členkou predstavenstva HRcomm sme sa porozprávali o tom, ako ona vidí platformu GroWith HRcomm, čo považuje za jej najväčší prínos a čo ju motivovalo stať sa jej gestorkou.


Peti, prezraď nám, ako vnímaš platformu GroWith HRcomm a ako ju vidíš tvojimi očami. 

GroWith HRcomm je skvelý projekt, ktorý vznikol s primárnym cieľom prepájať kolegov pôsobiacich v rôznych oblastiach, týkajúcich sa HR. Chceli sme vytvoriť komunitu, ktorá sa môže navzájom inšpirovať, komunikovať či zdieľať informácie. 
Verím, že aj vďaka takýmto iniciatívam sa môže naše slovenské HR posúvať tým správnym smerom, pretože je tu stále čo zlepšovať.


Kde vidíš najväčšiu pridanú hodnotu pre členov a aké  sú benefity, ktoré môžu členstvom získať? 
Snažili sme sa priniesť na trh iný koncept, než poznáme. Vyskladali sme benefity pre členov tak, aby si každý z nich našiel pre seba niečo, čo ho zaujíma. 
Raz mesačne prichádzame so zaujímavou témou, kde spolu s hosťom diskutujeme a snažíme sa priniesť odpovede na rôzne otázky, prípadne priniesť nový pohľad na problematiku. Tieto stretnutia sa realizujú hybridnou formou, takže sa môžu zúčastňovať členovia z celého Slovenska. Výhodou osobnej účasti je networking, ktorý prebieha vždy po stretnutí. 

 

Ďalším benefitom je súkromná facebooková skupina GroWith HRcomm, v ktorej si môžeme navzájom klásť rôzne otázky a pomáhať si. Nie vždy treba vymýšľať nové riešenia, niekedy sa stačí inšpirovať niečím už existujúcim. Preto si veľmi vážim, že kolegovia si navzájom pomáhajú a zdieľajú svoje skúsenosti a názory.
Pre najaktívnejších členov pripravujeme hodiny mentoringu s HR Leadrom. Okrem toho môžu naši členovia využiť aj zľavu na HRcomm konferencie, a
tiež majú k dispozícii všetky HRcomm webináre úplne zdarma. Poskytujeme teda aj odborné informácie, ktoré členovia vedia v práci využiť. 

Pridanou hodnotou je pre mňa práve komplexnosť. Našimi členmi nie sú len recruiteri či HR Business partneri, no aj kolegovia z L&D, HR admini, HR marketéri či HR konzultanti. Práve vďaka tomu máme výživnejšie debaty a viac pohľadov na diskutované témy. 
No a okrem toho vzniká skvelá komunita nadšencov, ktorí HR robia s rozumom aj srdcom. A to je presne to, čo sme chceli. 

 

Peti, čo Ťa viedlo stať sa gestorkou GroWith HRomm? 
Moja motivácia má viac rozmerov. Jedným z nich bola hlavná myšlienka tohto projektu. Keď z neho s mojím super organizačným tímom vyťažíme maximum, tak z toho môže vzniknúť iba niečo skvelé. Okrem už spomínaného zdieľania skúseností a nápadov tu môžu vznikať aj nové priateľstvá. V neposlednom rade všetci ako členovia prikladáme ruku k lepšiemu HR v budúcnosti. 
Druhý rozmer je aj v tom, že sama nachádzam veľa inšpirácie. Napríklad po našich stretnutiach, ktoré mávame vždy v prvý štvrtok v mesiaci, mám rada diskusie s členmi. Vždy prinesú zaujímavý pohľad alebo skúsenosť. Takto môže rast a rozvoj nás všetkých akcelerovať.


Od samotného „refrešu“ GroWith HRcomm platformy prešlo niekoľko mesiacov, aké sú prvotné ohlasy?
Prvotné ohlasy sú pozitívne. Počet členov stále pribúda. No veľmi dôležitá je pre nás spätná väzba. Z nej chceme čerpať tipy na zlepšovanie tak, aby sme prinášali členom čo najväčšiu pridanú hodnotu.


Spustenie platformy zaznamenalo teda úspech, prezraď nám, kde by si platformu rada videla napríklad o rok. 
Vzhľadom na to, že sme  tento „refrešnutý“ projekt spustili iba tento rok, je mojím cieľom vytvoriť veľkú, stabilnú a aktívnu členskú základňu. Čím viac ľudí, tým viac rozumu. 
V ďalšom období sa pozrieme aj na prípravu iných benefitov, prípadne sa budeme hrať s formou našich stretnutí tak, aby sme ich urobili ešte atraktívnejšími.


Veríme, že táto platforma si práve teraz našla ďalších nadšencov,  prezraď, ako sa môžu aj oni stať jej členmi?
Stať sa členom GroWith HRcomm je naozaj jednoduché. Stačí vyplniť prihlasovací formulár, ktorý nájdete na www.hrcomm.sk/growith-hrcomm a patríte medzi nás. Ale zároveň, ak máte vo svojom okolí šikovného nadšeného HR kolegu, môžete ho nominovať za člena a my ho budeme kontaktovať.
Ak sa chcete o platforme GroWith HRcomm chcete dozvedieť viac, kliknite na GroWith HRcomm.


#GroWithHRcomm #MoreWeShareMoreWeHave #SharingIsCaring