Konferencia Praktické skúsenosti v riadení ľudských zdrojov

Ctení členovia HRcomm, priatelia, kolegovia, milí naši podporovatelia.

 

        Minulý týždeň som čítal zaujímavý blog jedného z členov tímu, veľmi úspešného slovenského start-up-u SLI.DO Juraja Holuba o tom, že „tradičné“ konferencie sú „mŕtve“ (blog môžete nájsť tu). Juraj píše o tom, že dnes úspešné konferencie nie sú postavené na obsahu prezentácii spíkrov, že dokonca mnohokrát účastníci klasických formátov konferencií “umierajú na power point overload” a že už pri tretej prezentácii ťukajú do svojich mobilov a sústreďujú svoju pozornosť na niečo iné ako na prezentátora. Juraj tiež píše o tom, že dnes úspešné konferencie sú práve tie, ktoré sa sústredia na tvorenie obsahu prostredníctvom interakcie s účastníkmi konferencie, či dokonca tie, ktoré nemajú vopred stanovený obsah a celé sa nesú v duchu otázok a odpovedí. Musím sa priznať, že v mnohom som s autorom súhlasil. Keď sa pozriem na to, aký trend nasadili konferencie typu TED, keď si spomeniem na konferencie, na ktorých som sa zúčastnil a ktoré, aj dnes po dlhej dobe, mám v živej pamäti a najmä prečo si ich stále pamätám, tak je faktom, že v dnešnej on-line dobe je “produkt konferencia” so svojimi 5 či 6 “P” produktového mixu niekde úplne inde ako pred pár rokmi. Jedna vec sa ale podľa mňa nezmenila a nezmení. Dobrú konferenciu robí “DOBRÁ PARTIA či DOBRÁ KOMUNITA”. Alebo ak chcete, koho na konferencii stretnete v priebehu prestávky, ako si ľudsky “sadnete” počas rozhovorov aj mimo konferenčnej sály počas samotnej konferencie, keď je už power-pointu príliš, s kým si večer dáte pohár vína a prediskutujete to, na čo obyčajne neostane čas. Špeciálne, ak sa po ukončení programu ponáhľame domov či nebodaj ešte k pracovným počítačom. Lebo v neposlednom rade je pre mňa KPI dobrej konferencie s veľkou mierou “človečiny“ aj to, ako ťažko sa ráno po prvom dni vstáva. Čím ťažšie, tým lepšia PARTIA smiley. Lebo partiu žiadny on-line svet nenahradí.
        V tomto roku sa tradičná „jarná chopková“ HRcomm konferencia (Program tu) – štvrtok 23. a piatok 24. apríla – dátumovo prelína s inou vychytenou a kvalitnou akciou v Bratislave. Musím sa Vám priznať, že od začiatku môjho prezidentovania HRcomm-u (prepáčte, ale stále si neviem zvyknúť na to, že som niečoho prezidentom smiley) je mojou a našou túžbou v predstavenstve HRcomm-u to, aby slovenská HR komunita bola čo najviac integrovaná, aby sme sa spolu s ostatnými „hráčmi“ na trhu HR eventov navzájom dopĺňali, prípadne aj spájali svoje sily tak, aby sme Vám prinášali to najlepšie, čo HR komunita nielen na Slovensku ale aj v Európe má. Máte môj sľub, že v roku 2016 sa takéto kalendárové faux pas už nestane. V tomto roku sme to vzhľadom na rezervácie priestorov dopredu už nestihli. A ďakujem aj týmto Ivke Molnárovej (profesia.sk), Lukášovi Bakošovi (hrleaders.sk), či Deniske Očenášovej Moravskej a ďalším za to, že sa dokážeme spojiť pre dobro veci. Pre slovenskú HR komunitu.

 

        Takže, okrem priania krásnej a pokojnej Veľkej noci Vám všetkým, prijmite aj týmto prosím moje srdečné pozvanie na našu už klasickú „JARNÚ CHOPKOVÚ“ konferenciu. Máme veľmi zaujímavých spíkrov, veľa debatných diskusií priamo v programe. To, čo ale máme najviac a za čím sa oplatí podľa nás aj vycestovať, je PARTIA. Taká s veľkou dávkou ČLOVEČINY. Ak dáte  pri Vašej voľbe „jarného HR eventu“ prednosť jej, budem poctený.

 

        Teším sa na Vás.


        Braňo Vargic,

        prezident HRcomm