Nezabudnite si poznačiť do Vašich kalendárov

Milí členovia HRcomm, priatelia, kolegovia,


začnem zhurta. Prosím, ak ešte nemáte, určite si poznačte do svojich kalendárov 2 dátumy:

  • 18. a 19. jún 2015 konferencia HRcomm s pracovným názvom „Vzdelávanie nie len pre vzdelávačov...“ na Chopku
  • 7. a 8. október 2015 TREND konferencia Personálny manažment v Bratislave, ktorej je HRcomm odborným garantom.


Ale po poriadku. Včera sme mali so zástupcami TRENDu už niekoľké organizačné stretnutie ohľadne jesennej konferencie Personálny manažment a zatiaľ poodhalím len toľko, že konferencia bude svojim programom a najmä obsadením opäť iná. Alebo predsa len ešte niečo odtajním. Poučení z feedbacku z minulého roka, bude na konferencii ešte viac „hlasu businessu smerom k HR aj o potrebných zmenách v HR v blízkej budúcnosti“. Viac Vám zatiaľ neprezradím, všetko má svoj čas smileysmiley. Určite si ale dátum rezervujte.


Rád by som sa krátko vrátil k našej prvej tohoročnej „chopkovej“ konferencii.  Práve včera sme totiž dokončili sumarizáciu a analýzu všetkých feedbackov od účastníkov konferencie. Veľmi by som sa chcel komunite za tento feedback poďakovať. Poďakovať sa za to, že jedným z najlepšie hodnotených aspektov konferencie bol networking a jeho kvalita a vytváranie príležitostí k nemu. Komunitný a networkingový element je pre nás pri organizácii akýchkoľvek eventov veľmi dôležitou pridanou hodnotou a som rád, že sa nám darí dosahovať ho. Ďakujem aj za to, že ste vyjadrili svoje „jemné“ rozhorčenie nad panelovou diskusiou. Je to pre nás výzva a nabudúce sa ju pokúsime spraviť ešte kontroverznejšou smiley. A ďakujem aj za kritiku vecí, ktoré nám nevyšli a nepodarili sa.  Za tento feedback ďakujem asi najviac, lebo bez chýb nie je progres. Je fakt, že by nám time management nemal „utiecť“, tak ako v prvý deň konferencie. Šanca na reparát je tu čo nevidieť.


Už o necelých 6 týždňov sa stretneme na Chopku opäť. Či už s Vami alebo Vašimi vzdelávačmi. Myslím si, že táto naša konferencia je na Slovensku v oblasti HR jedinečná, lebo je špecificky zameraná na vzdelávanie a rozvoj ako oblasť HR, s leit-motívom „ako a z čoho vzdelávať vzdelávačov?“ Mojim kolegom z predstavenstva - Zuzke Boorovej a Andrejovi Bukovčanovi, sa podarilo zostaviť naozaj zaujímavý a pestrý program. Pripravili sme pre Vás dve panelové diskusie, 5 odborných prednášok a 4 workshopy. Viac o programe a spíkroch nájdete TU.


Verím, že sa zídeme opäť v hojnom počte. Pre tých z Vás, ktorí ste s nami ešte na Chopku neboli, malá motivácia na záver: v hodnotení účastníkov našej poslednej konferencie dostal vynovený a rozšírený Hotel Chopok 99% najlepšie hodnotenia. A po mnohých rokoch a mnohých konferenciách, ktoré som ja absolvoval, som sa dočkal dňa, kedy má konferenčná miestnosť veľké svetlé okná a nádhernú terasu. Aj maličkosti robia celok dokonalejším.


Prajem Vám krásny predĺžený víkend, teším sa na Vás alebo Vašich vzdelávačov na Chopku a v týchto dňoch ostávam s pokrikom „Slovenskóóóó“.... smileysmileysmileysmileysmiley


Braňo Vargic
prezident HRcomm