Prieskum aktuálnych trendov HR marketingu

Priatelia, kolegovia, 


Obraciam sa na Vás v mene celej HR komunity na Slovensku s veľkou prosbou o pomoc. Vlastne o malú časovú investíciu s potenciálnou veľkou návratnosťou. O čo ide?


Žijeme v ére tzv. BIG DATA. Predpokladám, že podobne ako u nás v banke, sa aj vo Vašich spoločnostiach čím ďalej tým viac zaoberáte zberom a analýzou množstva údajov o klientoch, dodávateľoch či zamestnancoch. Snažíme sa prostredníctvom nich “rozlúštiť” dôvody ich správania, predpovedať ich rozhodnutia či pochopiť ich pohnútky. A keďže mnohí naši interní business partneri sú obklopení BIG DATA, je len pochopiteľné, že aj od nás, HRistov, čím ďalej tým viac žiadajú, aby sme mali relevantné DATA.  


Zároveň žijeme v časoch, kedy nájsť pre naše spoločnosti tých správnych ľudí, je čím ďalej tým ťažšie. Keby tomu tak nebolo, nebolo by na Slovensku viac ako 1000 registrovaných personálnych agentúr smiley. O to viac sa dnes snažíme v našich spoločnostiach nastaviť rôzne zamestnanecké programy, fokusovať naše benefity a budovať zamestnávateľské značky. To chce ale aj finančné investície, o ktoré samozrejme bojujeme v rámci našich firiem s inými útvarmi či oddeleniami. 


Je tu možnosť prispieť v rámci našej HR komunity k získaniu dát o best practices na Slovensku. Aby sme potom, keď pôjdeme za našim finančákom vyjednávať o tom, že potrebujeme prostriedky na sexi-cool náborovú kampaň, mali v rukách argument typu “pozri, na Slovensku to už robia všetci, len my nie“ smiley.


Maxman Consultants v spolupráci s HRcomm organizujú na Slovensku po prvý krát prieskum o aktivitách, ktoré firmy na Slovensku robia v oblasti HR marketingu. 


Prieskum môžete nájsť TU
Viac informácii o prieskume nájdete TU.


Jeho vyplnenie naozaj netrvá viac ako 10 minút, odskúšal som na vlastnej koži smiley.  Každý, kto sa zapojí, dostane aj výsledky.  Prieskum končí 13. mája. Čím viac DATA, tým viac BIG bude výsledok a jeho výpovedná hodnota. Z mojej pozície som na niektoré otázky nevedel odpovedať, ale môj Head of Recruitment mi poradil veľmi rýchlo. Odporúčam, prípadne aj preposlať na Vašich recruiterov. Určite budú vedieť.


Ďakujem Vám veľmi pekne. Za Váš čas a za ochotu spraviť investíciu do ďalšieho rozvoja HR komunity na Slovensku. Ona Vám to vráti. 

 

Braňo Vargic
prezident HRcomm