Nadácia Habitat for Humanity International

Habitat for Humanity International so sídlom v Altante, USA, je organizácia založená na kresťanských princípoch, ktorá sa usiluje o vytvorenie bezpečného, dôstojného a finančne dostupného bývania pre rodiny s nízkymi príjmami a na okraji chudoby. Habitat postavil a zrekonštruoval viac ako milión príbytkov po celom svete, ktoré poskytujú prístrešie a domov pre viac ako 5 miliónov ľudí. V Bratislave pôsobí Nadácia Habitat for Humanity International ako regionálne riaditeľstvo pre Európu, Blízky Východ, Afriku a Strednú Áziu. Jej úlohou je dohľad a podpora členských organizácii v približne 23 krajinách, ktoré existujú za účelom fundraisingu alebo implementácie rozvojového programu.

 

Kontaktná osoba:

Msc. Ivan KUZMA

HR Supervisor

 

Ivana upútala kariéra v HR už pri výbere vysokej školy. Jeho voľba ho zaviedla do Anglicka, kde ukončil bakalárske ako aj magisterské štúdium zamerané na manažment ľudských zdrojov. Po štúdiu sa vrátil na Slovensko, kde začal pracovať pre Henkel Shared Service Center na rôznych medzinárodných HR projektoch. Záujem o prácu na internom HR oddelení ho previedla do Nadácie Habitat for Humanity, kde v súčasnosti pôsobí ako HR Supervisor a dohliada na HR agendu regionálneho riaditeľstva v Bratislave. Zároveň poskytuje konzultačnú HR podporu pre členské organizácie v regióne a zaškoluje metódy trvalého zlepšovania. Popri angličtine, rozpráva Ivan po nemecky ako aj po španielsky.

 

kontakt: ikuzma@habitat.org

 

 

 

Prečo ste sa rozhodli stať súčasťou nás HRcomm-ákov?

Hrcomm je skvelá platforma pre zdieľanie praktických skúseností a dáva možnosť sa učiť od iných. Dúfam, že to prinesie odpovede na otázky, ako neustále zlepšovať efektivitu HR procesov, aké nové trendy a výzvy prichádzajú do sveta HR a ako sa najlepšie voči ním postaviť.

 

Čo chcete pre HR komunitu urobiť?

Dúfam, že  budem môcť prispieť svojimi HR skúsenosťami z medzinárodného prostredia neziskového sektoru. Svojím silným zameraním na zlepšovanie procesov by som rád priniesol systematický pohľad na veci.    

 

S akými témami sa chcete s nami podeliť?

To sa ešte uvidí podľa toho o aké témy bude záujem. V podstate mám skúseností s väčšinou HR tém, takže to môžu byť témy ako kompenzácia, nábor zamestnancov, HR strategické plánovanie, HR intranet, trvalé zlepšovanie v organizačnej kultúre, atď.