TaylorWessing e/n/w/c advokáti s. r. o.

„Sme advokátska kancelária starajúca sa o klientov, ktorými sú tak zahraniční investori, ako aj slovenskí podnikatelia, ktorí oceňujú pridanú hodnotu poradenstva renomovanej kancelárie, ktorá je súčasťou medzinárodnej siete. Máme bohaté skúsenosti so zastupovaním klientov v oblasti retailu, služieb a produkčných spoločností. Naša kancelária sa vyznačuje tým, že poskytuje právne poradenstvo rovnocenne nielen v slovenčine a angličtine, ale aj v nemeckom jazyku. Spoločným krédom našich právnikov je, že právo nás baví a podľa toho pristupujeme aj k požiadavkám našich klientov.

Ako jedna z mála kancelárií na slovenskom trhu máme osobitné pracovnoprávne oddelenie, v rámci ktorého sa venujeme nielen dennodenným otázkam HR špecialistov a manažérov klientov, ale najmä riešeniu komplexných alebo právne zložitých otázok, ktoré slovenská právna úprava prináša. S tým súvisí aj naša rôznorodá aktivita na pracovnoprávnych fórach na Slovensku a v zahraničí. Opakovane sme sa ako prednášajúci zúčastnili konferencií „Pracovné právo“ organizovanom EU Generation v Bratislave, konferencií v rámci projektu „Kultúra sveta práce“ organizovaných Friedrich – Ebert Stiftung, ako aj nedávnej konferencie Compliance Solutions Day vo Viedni, kde sme mali príspevok na tému úpravy whistleblowingu na Slovensku. 

Problémy, ktoré s našimi klientmi riešime, sa týkajú najmä strategických a zložitejších právnych otázok súvisiacich s prijímaním a prepúšťaním zamestnancov vrátane vrcholového manažmentu, transfermi zamestnancov, organizačnými zmenami, internými predpismi, odmeňovaním zamestnancov, pracovným časom, ochranou tehotných žien a matiek a podobne. Bohaté skúsenosti máme aj s komunikáciou a riešením sporov so zástupcami zamestnancov. Ďalej sa venujeme otázke spolupráce zamestnávateľov a škôl, zavádzali sme systém duálneho vzdelávania u klienta, pričom touto tematikou sme sa zaoberali ešte v čase, keď duálne vzdelávanie nebolo kodifikované. Aktuálne sa zaoberáme otázkami implementácie úpravy whistleblowingu spôsobom, ktorý nie je len formálnym prevzatím povinností, ale prinesie úžitok aj zamestnávateľovi.

Našim cieľom je, aby naši klienti mali dobré zázemie v podobe kvalitne spracovaných interných pracovnoprávnych dokumentov a mali tak vopred právne riešené rôzne situácie, ktoré v súvislosti so zamestnancami, prípadne kontrolami zo strany inšpektorátu práce môžu nastať. Z praxe vieme, že situácie, s akými sa zamestnanci HR a manažéri stretávajú, sú niekedy tak prekvapujúce, aké môže napísať iba sám život. Dôraz kladieme na intenzívnu a konštruktívnu komunikáciu s kontrolnými orgánmi, čo napomáha predísť sporným situáciám.

Aj preto si myslíme, že členstvo v HRcomm nás môže posunúť ďalej, nakoľko je to pôda, kde si môžeme vymieňať skúsenosti s odborníkmi v oblasti HR a kde sa môžeme veľa naučiť. Zároveň však môžeme aj veľa odovzdať – naše právne názory, skúsenosti, riešenia. Budeme radi, ak naše pôsobenie v HRcomm nám aj ostatným členom prinesie obohatenie znalostí, nové podnety a priestor na vzájomné spoznávanie sa.“

 


Kontaktná osoba: 
JUDr. Radovan PALA, LL.M. PhD.
Partner

 

Radovan je špecialistom na riešenie vzťahov s manažmentom spoločností, ktorý vedie oddelenie pracovného práva a dlhodobo sa venuje praktickým problémom súvisiacim s podmienkami zamestnávania, odmeňovania a ukončovania vzťahov s členmi vedení obchodných spoločností. Klienti oceňujú jeho zameranie na riešenie problémov a ľudský prístup.

 


Kontaktná osoba: 
Mgr. Jana KOSTRABOVÁ LL.M.Eur
advokátka

 

Jana je advokátka, ktorá v TaylorWessing pôsobí od roku 2010. V rámci pôsobenia v kancelárii sa špecializuje výlučne na pracovné právo. Má skúsenosti s poradenstvom pre slovenských aj zahraničných klientov. Keďže študovala aj v Nemecku a Rakúsku, jej obľúbeným komunikačným jazykom je nemčina, v praxi ale komunikuje aj v angličtine. Okrem práva ju baví aj hudba a osobný rozvoj.