Carmeuse Slovakia, s.r.o.

Sektor: Výroba
Regionálne kluby: HRcomm klub VÝCHOD
Domovská stránka: www.carmeuse.com

 

Hlavný predmet činnosti:

Carmeuse je popredným výrobcom produktov s vysokým obsahom vápnika a dolomitického vápna, chemického vápenca a drveného vápencového kameniva, ktoré sú dôležitou súčasťou dôležitých priemyselných odvetví vo výrobe ocele, energetike, environmentálnych službách a stavebníctve.

Vďaka výrobkom Carmeuse je oceľ pevnejšia, čistejšia, voda je čistejšia a vozovky vydržia dlhšie – sú dôležitou zložkou materiálov, ktoré budujú a obnovujú infraštruktúru po celom svete.

Carmeuse sídli v 15 krajinách západnej, strednej a východnej Európy a prevádzkuje viac ako 60 výrobných závodov a lomov, v ktorých pracuje až 2 000 zamestnancov, ktorých poháňa vášeň pre úspech, kvalitu, efektivitu a rešpekt k životnému prostrediu.

Ako rodinný podnik so sídlom v Louvain la Neuve v Belgicku je Carmeuse vedená svojimi silnými hodnotami a princípmi, ktoré sa odovzdávajú z generácie na generáciu, a spoločnosť si udržiava medzinárodnú prítomnosť, ktorá zahŕňa západnú, strednú a východnú Európu, Afriku, Áziu ako aj Severnú Ameriku.

 

Kontaktná osoba:

Mgr. Michal KONDROT

Area HR Manager Carmeuse Central Europe

 

Michal pôsobí v oblasti ľudských zdrojov viac ako 15 rokov. Jeho pracovná kariéra však začala v špeciálnych jednotkách OS SR, kde vzdelával vojakov nasadzovaných do špeciálnych operácií a misií po celom svete. Počas svojej vojenskej kariéry pôsobil aj 3 roky na Najvyššom veliteľstve NATO v Belgicku ako člen protokolu Najvyššieho vojenského veliteľa vojsk NATO v Európe. Po ukončení kariéry profesionálneho vojaka, si od roku 2014 prešiel viacerými HR pozíciami v rámci zahraničných spoločností. Momentálne pôsobí ako Area HR Manager v spoločnosti Carmeuse, kde zastrešuje so svojim tímom komplexnú HR agendu pre 4 krajiny (Slovensko, Česko, Bosna a Hercegovina) a 11 závodov a lomov. Do jeho oblasti pôsobnosti patrí aj problematika Health and Safety v daných krajinách.

 

 

Prečo ste sa rozhodli stať súčasťou nás HRcomm-ákov?

Byť súčasťou HR platformy je pre človeka, ktorý svoj kariérny život zasvätil HR a práci s ľuďmi, samozrejmosťou. A HRComm je pre nás garanciu odbornosti. Som rád, že vedenie spoločnosti Carmeuse podporuje naše členstvo. Akékoľvek nové prístupy, námety a informácie, ktoré prispejú k zlepšeniu našej práce, ktoré budeme vedieť aplikovať do praxe, budú pre nás prínosom.

 

Čo chcete pre HR komunitu urobiť?

Poskytnúť naše skúsenosti z riadenia ľudských zdrojov v regionálnom meradle.

 

S akými témami sa chcete s nami podeliť?

Máme dobre spracovaný systém udržiavania zamestnancov, rovnako vieme poskytnúť pohľad na digitálne platformy, ktoré u výrobných firiem nie sú až tak bežné.