GAJOS, s.r.o.

Sektor: Služby
Regionálne kluby: HRcomm klub ZÁPAD
Domovská stránka: www.gajos.sk

 

Hlavný predmet činnosti:

Vytvárame bezpečné pracovné prostredie aj pre tých najväčších zamestnávateľov na Slovensku, ale aj pre malé a stredné podniky už od roku 1997. Patríme k popredným poskytovateľom služieb v oblasti bezpečnosti práce a požiarnej ochrany. V súčasnosti poskytujeme naše služby takmer 1000 klientom v rámci celej SR. Centrála spoločnosti GAJOS sa nachádza v Liptovskom Mikuláši.

Našim poslaním je, byť Vašim spoľahlivým partnerom a prinášať riešenia v náročných situáciách ako z pohľadu praxe, tak aj z pohľadu legislatívnych požiadaviek, efektívnym a inovatívnym spôsobom.

 

 

Kontaktná osoba:

Ing. Martin PETRAN, MBA
prevádzkový riaditeľ

 

Martin vyštudoval Fakultu výrobných technológií na Technickej Univerzite v Košiciach, kde sa prvý krát stretol s bezpečnosťou pri práci a požiarnou ochranou. Ako sa neskôr ukázalo, práve tieto oblasti boli pre Martina osudové a už roku 2009 začal svoju kariéru v spoločnosti GAJOS, s.r.o., ktorá je dnes jedným z popredných poskytovateľov služieb bezpečnosti práce a požiarnej ochrany.

V súčasnosti pôsobí na pozícií prevádzkového riaditeľa, kde zodpovedá za riadny chod celej spoločnosti v rátane úseku ľudských zdrojov. Svoje dlhoročné odborné skúsenosti doplnil o nové poznatky získané počas MBA štúdia na European Business & Management Institute.

Verí v silu kolektívu, motiváciu jednotlivca a dôležitosť celoživotného vzdelávania.

 

 

Prečo ste sa rozhodli stať súčasťou nás HRcomm-ákov?

HRcomm je prestížne a inšpiratívne združenie, ktoré spája HR komunitu, vytvára priestor pre výmenu skúseností a má za sebou veľa úspešne zrealizovanými projektov. Zložitejšia otázka by bola, prečo nebyť súčasťou HRcomm-ákov? Jednoducho sa chceme spájať s tými najlepšími a mám pocit, že my „bezpečáci“ máme veľa spoločného s agendou ľudských zdrojov. Sme jeden z prvých kontaktov pri vstupných školeniach nových zamestnancov, často krát plníme funkciu bútľavej vŕby pri riešení rôznych situácií na pracovisku a musíme hájiť záujmy tak ako zamestnávateľa, tak aj všetkých zamestnancov.

 

Čo chcete pre HR komunitu urobiť?

Znalosť Zákonníka práce, zákona o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, ale aj iných súvisiacich právnych a ostatných predpisov je nepochybne výhodou pri dnešnom tempe inovácií prakticky v každej oblasti a HR nie je výnimkou. Ponúkame inovatívne riešenia v súlade s legislatívnymi požiadavkami.

 

S akými témami sa chcete s nami podeliť?

Našim poslaním a vášňou je bezpečnosť práce a napr. téma nové trendy vo výchove a vzdelávaní zamestnancov môže byť veľmi užitočná. Taktiež si vieme predstaviť diskusiu o usmerneniach a metodických pokynoch orgánov dozoru počas výkonu kontrol alebo o povinnostiach spojených so šetrením pracovných úrazov.