Lyreco CE, SE

Sektor: Služby
Regionálne kluby: HRcomm klub ZÁPAD
Domovská stránka: www.lyreco.sk

 

Hlavný predmet činnosti:

Sme medzinárodná obchodná spoločnosť s viac ako 90ročnou tradíciou na európskom trhu, na ktorom patríme medzi top tri spoločnosti, ktoré distribuujú produkty a riešenia pre kancelárie a pracoviská. V centre všetkého čo robíme a o čo sa snažíme sú ľudia, ich pohodlie, spokojnosť, dokonalé usporiadanie a vybavenie pracovného prostredia. Dôležití sú pre nás nielen naši zákazníci, ale dôraz kladieme tiež na spokojnosť a neustály osobný a profesijný rozvoj našich zamestnancov.

 

Kontaktná osoba:

Mgr. Petra MÁJOVÁ

People & Culture Director

 

V oblasti HR pôsobím 20 rokov. Začiatky mojej kariérnej cesty sa viažu k spoločnosti Unilever a Nestlé, už od roku 2006 však pôsobím v spoločnosti Lyreco, kde som nastúpila ako zamestnanec číslo 8. Dnes nás je 350 a z našej pezinskej centrály riadime 4 krajiny našej pobočky: Slovensko, Českú republiku, Maďarsko a Rakúsko. Pri zakladaní našej pobočky som HR agendu zastrešovala sama, v súčasnosti vediem šikovný tím HR profesionálov, ktorý zastrešuje komplexnú starostlivosť o našu kultúru a čo najlepšiu zamestnaneckú skúsenosť  našich ľudí. V rámci môjho dlhoročného pôsobenia v spoločnosti Lyreco som viedla niekoľko globálnych projektov, ako napríklad zavedenie jednotného globálneho merania zamestnaneckej angažovanosti, či zastrešovanie HR problematiky v globálnom Covid krízovom tíme.

 

Prečo ste sa rozhodli stať súčasťou nás HRcomm-ákov?

Pravidelne sa zúčastňujem(e) HRcomm konferencií či webinárov, a z každého podujatia je možné odniesť si kus inšpirácie. Zdieľanie best practices, skúseností, podarených či menej podarených projektov považujem za veľmi obohacujúce a v dnešných časoch neustálych zmien absolútne nevyhnutné v rámci akejkoľvek dobre fungujúcej odbornej komunity. V rámci HRcomm je takéto zdieľanie doplnené aj veľkou dávkou človečiny a nezištnosti a to je našej Lyreco kultúre veľmi blízke.

 

Čo chcete pre HR komunitu urobiť?

Radi sa podelíme aj aj naše skúsenosti, napríklad z hľadiska fungovania stredne veľkej spoločnosti, navyše špecifickej v rámci kultúry rodinne vlastnenej spoločnosti s prvkami korporátu :)

 

S akými témami sa chcete s nami podeliť?

Máme zaujímavé skúsenosti v rámci tém prieskumu angažovanosti či pozitívnych výsledkov práce s talentami v našej spoločnosti, no radi sa podelíme aj o skúsenosti z iných HR oblastí podľa potreby.