SKPAY, a.s. (do 30.6.2021 SPPS, a.s.)

Sektor: Poisťovníctvo, financie

Regionálne kluby: HRcomm klub BRATISLAVA

Domovská stránka:  www.skpay.sk

 

Hlavný predmet činnosti:

Spoločnosť SPPS, a.s. bola založená 10.2.2012 Slovenskou poštou, a.s. a Poštovou bankou, a.s. ako spoločný podnik ich platobných služieb. Jej hlavným cieľom je prinášať na trh rozvoj transakčných finančných služieb a produktov, ktoré naplno využijú synergiu spojenia automatizovaných bankových systémov a širokej siete Slovenskej pošty. Od roku 2014 spoločnosť obchoduje a spracováva svoj hlavný produkt - ePOUKAZ na úhradu. Od marca 2016 začala SPPS, a.s. prevádzkovať tradičnú službu prevodov peňazí - Western Union na prevádzkach Slovenskej pošty. Od mája 2017 SPPS, a.s. obchoduje a spracováva svoj nový produkt - ePOUKAZ na výplatu. Od augusta 2017 priniesla SPPS, a.s. cestujúcim v Bratislavskom kraji možnosť zakúpiť si električenku a dobiť si elektronickú peňaženku Dopravného podniku Bratislava na každej zo 111 pôšt v kraji. Predplatená karta SKPAY slúži ako bežná platobná karta bez nutnosti viesť bankový účet a tým pádom je vhodná pre zamestnávateľov na výplatu mzdy, stravného apod., ale rovnako dobre poslúži aj ako firemná karta na úhradu rôznych výdavkov tak na Slovensku, ako aj kdekoľvek zahraničí.

 

Kontaktná osoba:

Miriama LUDASOVÁ

Vedúca oddelenia financií

 

Miriama pracuje v spoločnosti SKPAY, a. s. na pozícii vedúca oddelenia financií, kde zastrešuje aj personálnu oblasť – je to teda kumulatívna funkcia. Má za sebou dlhodobejšie pôsobenie v bankovej oblasti, kde sa venovala hlavne účtovníctvu. Za jednu z kľúčových oblastí považuje stabilitu tímu a spokojnosť zamestnancov, ktorá výrazne ovplyvňuje celkovú atmosféru vo firme a umožňuje ľahšie dosahovanie cieľov.

Prečo ste sa rozhodli stať súčasťou nás HRcomm-ákov?

Keďže sme menšia spoločnosť, u nás v SKPAY, a. s. nemáme štandardného „full-time“ HR manažéra, naša motivácia je hlavne v možnosti inšpirovavať sa od iných členov, ktorí majú podobné interné nastavenie. Výmena skúsenosti a praktických informácií tak môže byť prospešná pre obe strany, keďže z praxe vieme, že týmto spôsobom funguje pomerne veľké množstvo menších spoločností.

 

Budeme tiež vďační za aktuálne informácie z HR ako aj z firemného sveta od jednotlivých členov.

 

Čo chcete pre HR komunitu urobiť?

Radi sa podelíme o naše skúsenosti z bankovej a finančnej oblasti.

 

Ako spoločnosť zaoberajúca sa financiami a zjednodušovaním finančných procesov vo firme chceme  inšpirovať, akým spôsobom môžu firmy eliminovať hotovostné transakcie, najmä pokiaľ ide o vyplácanie miezd, finančných náhrad, resp. uhrádzanie firemných výdavkov zamestnancami.

 

S akými témami sa chcete s nami podeliť?

Keďže sme fintech spoločnosť, vieme členom nazdielať skúsenosti našich klientov, ktorým naše riešenia výrazným spôsobom uľahčili život, odbúrali zbytočnú administratívu a pomohli viac sa sústrediť na ich „core business“.