Slovenské cukrovary, s.r.o.

Počas vyše 110-ročnej existencie zamestnávala spoločnosť Slovenské cukrovary viac než 20 tisíc zamestnancov. Patrí medzi podniky s najdlhšou tradíciou výroby na Slovensku, prežila dve svetové vojny aj dve celosvetové hospodárske krízy a naďalej sa úspešne rozvíja. Spoločnosť patrí medzi najväčšie slovenské potravinárske podniky a je členom medzinárodného potravinárskeho koncernu AGRANA. Spoločnosť Slovenské cukrovary v posledných rokoch svoje podnikanie diverzifikovala a okrem výroby cukru sa stala významným exportérom agrokomodít na Slovensku. Spoločnosť získala ocenenie HR Leading Organization za rok 2017 v sektore Výroba.

 

Kontaktná osoba:

Andrej KÖBÖL

Riaditeľ ľudských zdrojov a organizačného rozvoja

 

Andrej študoval personálny manažment a v oblasti HR pôsobí už viac než 15 rokov. Jeho kariéra je spojená so globálne pôsobiacou spoločnosťou AGRANA, v rámci ktorej pôsobil v rôznych krajinách a na rôznych pozíciách. V súčasnosti zastáva pozíciu Riaditeľa ľudských zdrojov a organizačného rozvoja pre Českú republiku a Slovensko. Zároveň je dlhoročným členom a v posledných rokoch aj predsedom dozornej rady občianskeho združenia Plamienok nádeje, ktoré pomáha zdravotne postihnutým deťom. V minulosti pôsobil aj ako externý pedagóg na vysokej škole.

 

kontakt: andrej.koeboel@agrana.com

 

 

Prečo ste sa rozhodli stať súčasťou nás HRcomm-ákov?

Chceli by sme si vymieňať skúsenosti s ostatnými kolegami z HR, pomáhať si, inšpirovať sa, sledovať trendy.

 

Čo chcete pre HR komunitu urobiť?

Zdieľať skúsenosti z našej spoločnosti, ktorá je súčasťou globálne pôsobiaceho koncernu.

 

S akými témami sa chcete s nami podeliť?

Dlhodobo a systematicky sa venujeme zlepšovaniu firemnej kultúry. Keďže pôsobíme v menšom meste a menšej komunite, práve firemná kultúra nám pomáha budovať dobrú zamestnávateľskú povesť. Náš závod sa nachádza v Seredi, lokalite s veľmi náročnou situáciou na trhu práce, s jej zvládaním a občas aj nezvládaním máme za posledné roky mnoho skúseností, o ktoré sa radi podelíme.