SYRÁREŇ BEL SLOVENSKO a.s.

Sektor: Výroba
Regionálne kluby: HRcomm klub VÝCHOD
Domovská stránka: www.bel-slovakia.sk

 

Hlavný predmet činnosti:

Syráreň Bel Slovensko a.s. patrí k najväčším stredoeurópskym výrobcom syrov. Ročne ich vyprodukujeme viac ako 16-tisíc ton, z mlieka pochádzajúceho výlučne zo slovenskej produkcie. Našou misiou je "prinášať zdravšie a zodpovednejšie potraviny pre všetkých". V súčasnej dobe zamestnávame 600 zamestnancov. Na Slovensku máme výrobný závod v Michalovciach a komerčné zastúpenie spoločnosti sídli v Bratislave. Základ našich aktivít tvorí výroba prírodných syrov značky Mini Babybel a výroba tavených syrov Karička, Veselá krava a Maredsous. Sme súčasťou Skupiny Bel, ktorá je významným hráčom v potravinárskom priemysle vďaka porciám mliečnych, ovocných a rastlinných produktov a jedným zo svetových lídrov v oblasti výroby značkových syrov. Portfólio Skupiny diferencovaných a medzinárodne uznávaných značiek zahŕňa The Laughing Cow® (Veselá Krava), Kiri®, Babybel®, Boursin®, Nurishh®, Pom’Potes® a GoGo squeeZ®, ako aj 30 lokálnych značiek. Viac ako 12.000 zamestnancov v približne 60 pobočkách po celom svete prispieva k napĺňaniu poslania skupiny presadzovať zdravšie a zodpovednejšie potraviny pre všetkých.

 

 

Kontaktná osoba:

Ing. Marek Chariš, PhD.

HR Director D/A/CH & CEE

 

Marek absolvoval inžinierske a doktorandské štúdium finančného manažmentu na Ekonomickej univerzite v Bratislave a tiež certifikovaný výcvik koučovania v Prahe. Svoju kariéru začínal v oblasti financií a od roku 2007 pôsobí v HR. V skupine Bel začínal v roku 2011 ako HR Manager pre michalovský závod. Od roku 2013 bol zodpovedný za implementáciu manažérskeho systému pre HR procesy v 11 krajinách severnej a východnej Európy. Od roku 2017 koordinoval industriálne tréningy pre región východnej Európy a podieľal sa na definovaní a implementácii kompetenčného modelu pre výrobné pozície na úrovni Skupiny Bel. Od júna 2018 je HR riaditeľom pre región strednej Európy a od apríla 2023 pre región strednej a východnej Európy a nemecky hovoriacich krajín.

 

 

Prečo ste sa rozhodli stať súčasťou nás HRcomm-ákov?

Komunita, ktorá hovorí rovnakým jazykom a rozumie si navzájom je skvelým miestom pre zdieľanie vedomostí, zručností, skúseností a nápadov. Navyše výborne vybudovaná infraštruktúra podujatí HRcommu a zdieľané vysoko aktuálne témy sú magnetom pre náš ďalší rozvoj. Robíte to fantasticky :)

 

Čo chcete pre HR komunitu urobiť?

Zdieľať naše vlastné skúseností a inovácie, ktoré nám zabezpečili osobný, profesionálny a firemný rast budovaním vysoko výkonných a angažovaných tímov a udržateľného, inkluzívneho a zábavného pracovného prostredia.

 

S akými témami sa chcete s nami podeliť?

Ako HR môže byť centrom kultúrnej transformácie organizácie, motorom zjednodušovania procesov a neustáleho zlepšovania, vyživovania a rozvoja talentov, a kľúčovým partnerom na zabezpečenie rastu a budúcnosti firmy.