Eminox Slovakia s.r.o.

Sektor: Výroba
Regionálne kluby: HRcomm klub VÝCHOD
Domovská stránka: www.eminox.com

 

Hlavný predmet činnosti:

  • Výroba ostatných elektrických zariadení.

 

 

Spoločnosť Eminox bola založená v roku 1978 v Anglicku a navrhuje a vyrába systémy dodatočnej úpravy výfukových plynov pre ťažké úžitkové vozidlá a vybavenia. Naše systémy sú dodávané ako originálne zariadenia (OEM), aby spĺňali požiadavky nových emisných noriem a tiež aby spĺňali požiadavky miestnej kvality ovzdušia. Náš moderný výrobný závod vo Veľkej Británii; 7000 m2 s interným rozvojom sa nachádza v Gainsborough, Lincolnshire.
V spoločnosti Eminox veríme, že pomôžeme našim zamestnancom objaviť ich skutočný potenciál v správnej kariére. Sme viac ako výrobný podnik, dodávame udržateľne navrhnuté riešenia tým, že kladieme dôraz na inovácie, vývoj nových technológií a budovanie dlhodobých vzťahov s našimi zákazníkmi. Naši zamestnanci, ktorých je viac ako 250 v Anglicku a 23 na Slovensku, si užívajú flexibilitu pri práci v prostredí, ktoré im umožní stretávať sa s novými výzvami a príležitosťami. Slovenská pobočka, Eminox Slovakia, s.r.o. bola založená 22.07.2021, ako nová výrobná jednotka Eminox Ltd. Momentálne sme v štádiu budovania infraštrukúry a montovania strojov. V priebehu nasledujúcich 3 rokov, narastieme na stredne veľkú spoločnost a veríme, že budeme patriť k najlepším zamestnávateľom v našom regióne.
 
 

Kontaktná osoba:

Mgr. Romana Blašková
HR Generalist

 

Študovala som v Bratislave na Univerzite Komenského, Fakultu manažmentu odbor personálny manažment. Tam niekde vznikla moja náklonnosť k HR. Som priateľský, otvorený a dovolím si tvrdiť aj starostlivý človek, tak ma to prirodzene ťahalo k práci s ľuďmi. Moja profesionálna cesta k samotnému HR nebola priama, pretože po skončení VŠ som nastúpila do slovensko-fínskej spoločnocti na oddelenie predaja. Tam som sa naučila, aká dôležitá je komunikácia, slušnosť a plnenie termínov ???? a tiež ako vyzerá zdravá a priateľská firemná kultúra. V rámci tejto spoločnosti som začala preberať aj niektoré  HR aktivity, pretože väčšina HR procesov bola outsourcovaná a pomaly sme to chceli dostať pod našu strechu.
Moju kariéru na najkrajších 5 rokov prerušila materská dovolenka s mojimi dvomi deťmi, po ktorej som nastúpila na oddelenie nákupu v tej istej spoločnosti. Tieto dve skúsenosti mi ukázali, aká dôležitá je spolupráca medzi kolegami, ako krásne na seba činnosti jednotlivých oddelení nadväzujú a tiež, že na to, aby bola firma úspešná, všetky články z reťazca musia byť rovnako silné a rovnako podporované vedením. Zároveň som si uvedomila, že sama sa chcem postaviť na stranu, kde sa startostlivosť o zamestnancov ponúka a hlavne dá aj ovplyvniť. A tak som nastúpila do spoločnosti Chemosvit na personálne oddelenie a začala som riešiť vzdelávanie a rozvoj zamestnancov. Po 3 rokoch na tejto pozícii som dostala ponuku rozbehnúť novú pobočku anglickej firmy u nás na Slovensku a keďže s riaditeľom sme mali od začiatku rovnakú predstavu o ľuďoch a firemnej kultúre, ktorú chceme v novej firme vybudovať, vyhrnuli sme si rukávy a pustili sa do práce. Tie rukávy máme stále vyhrnuté, akurát už v tom nie sme úplne sami a pridávajú sa k nám úžasní a inšpiratívni ľudia. Popri tom som mala šťastie a príležitosť posunúť svoje akademické vzdelanie ukončením CIPD level 5 a snažím sa naďalej ostať v procese neustáleho vzdelávania, čítaním kníh a otvorenou mysľou pri stretnutí s novými ľuďmi. Inak bojujem so svojou nedochvíľnosťou a ochranárskym syndrómom - moja bubertálna dcéra, by o tom vedela rozprávať ... Všetky životné a pracovné úskalia riešim kávou, humorom a dobrou knihou. PS: Som beznádejný optimista.

 

 

Prečo ste sa rozhodli stať súčasťou nás HRcomm-ákov?

Veríme, že v tejto komunite nájdeme podporu, inšpiráciu a priateľstvá, ktoré budú prínosom pre nás všetkých a radi by sme prispeli aj svojou malou časťou k rozvoju HR na Slovensku.

 

Čo chcete pre HR komunitu urobiť?

Pomôcť pozdvihnúť povedomie o tom aké krásne a zároveň nesmierne dôležité je vo firmách pracovať s ľudmi a pre ľudí. A keď sa táto práca robí správne, poctivo a od srdca dejú sa veľké veci s firemnou kultúrou, angažovanosťou ľudí, loyalitou a hlavne obojstrannou spokojnosťou majiteľov a zamestnancov.

 

S akými témami sa chcete s nami podeliť?

Najaktuálnejšiou témou pre nás, je výber vhodných zamestnancov, rozbeh HR oddelenia od základu a popri tom všetkom budovať zdravú a otvorenú firemnú kultúru. Tieto témy nás zaujímajú, tieto témy žijeme a snáď by sme vedeli aj odovzdať naše skúsenosti kolegom v podobnej pracovnej situácii.